Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Yavuz Ercan

Yavuz ErcanTarih Araştırmalarında Yöntem ve Teknik yazarı
Yazar
Derleyen
8.7/10
9 Kişi
26
Okunma
2
Beğeni
564
Görüntülenme

Hakkında

Okurlar

2 okur beğendi.
26 okur okudu.
1 okur okuyor.
13 okur okuyacak.
1 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Esasen İslam Hukuku, ehl-i kitap olanlar dışında kalan dinlere hiç bir hayat hakkı tanımamaktadır. Oysa Türkler Bakanlardaki eski küçük toprak sahipleri ve küçük asilzade gruplarını ya yerlerinde bıraktılar veya yeniden teşkilatlandırdılar.
Sayfa 9 - Türk Tarih KurumuKitabı okudu
Reklam
Osmanlı İmparatorluğu'nun bir zamanlar "millet-i sâdıka" dediği Ermenileri, geçerli bir gerekçe olmaksızın zorunlu göçe tabi tutmasında özel bir amaç aramak, tarihi olayları bilmemek veya görmezden gelmektir.
Voynuklar, Türk fethinden önce Balkanlarda yaşayan toplumların içinde küçük asilzade sınıfını oluşturmakta idiler. Fetihden sonra Türk yönetiminde genelikle voynuk teşkilatı içinde baştina denilen topraklarını tasarruf etmek üzere toplandılar.
Sayfa 7 - Türk Tarih KurumuKitabı okudu
Tarihçi, topladığı ipliklerle eski kumaşı yeniden dokuyan bir dokuma ustasıdır.
Dinsel Tarihçilik Anlayışı
Batı, on beş ve on altıncı yüzyıllarda Ortaçağın karanlığından kurtulmaya başlayıp yeni bir çağa girerken, İslam Dünyası Avrupa'nın Ortaçağına benzer bir döneme girmiştir.
Sayfa 325Kitabı okudu
Reklam

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
87 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
55 günde okudu
Hâlâ sorunlar devam ediyor ve çok iyi anlatılmış kesinlikle okunmalı. Aklımda bu sorunlar ile ilgili (dini örgütler, mezhepler, ermeni ayaklanmaları...) her zaman bir boşluk vardı ama ne kadar internetten araştırma yaparsam yapayım dolduramıyordum, içim rahat etmiyordu. Bu kitabı okuduktan sonra o boşluk azaldı. Bir kere değil, iki kere okunması gereken bir kitap. Okumaya, araştırmaya devam. Geçmiş dönemde yaşanmış olayları bilmek geleceğimizi kolaylaştıracaktır. İnanıyorum.
Osmanlı İmparatorluğunda Bazı Sorunlar ve Günümüz Yansımaları
Osmanlı İmparatorluğunda Bazı Sorunlar ve Günümüz YansımalarıYavuz Ercan · Milli Eğitim Bakanlığı · 20023 okunma
65 syf.
7/10 puan verdi
·
14 saatte okudu
50 sayfalık kısa bir eser. Yavuz Ercan bu kitabında Yavuz Sultan Selim'in Mısır Seferi'ne kısaca değinip Kudüs'ü fethini anlatır. Kudüs'e girdiğinde Rum ve Ermeni patrikleri tarafından karşılanır. Yavuz Sultan Selim bunlara fermanlar vererek Osmanlı yıkılına değin sürecek imtiyazlar sağlamıştır. Daha sonraki sultanlar da aynı şekilde fermanı onaylamışlardır. Yavuz Ercan, Osmanlı'nın gayrimüslim ve özellikle Ermeni tebaaya karşı hoşgörülü bir politika izlediğini ve Ermeni sorunu gibi Osmanlı'nın son yıllarında ortaya çıkan problemlerin bu yüzden dıştan müdahale ile ortaya çıktığını belirtir. Kitapta sultanların verdikleri fermanlar Latin harflerine çevrilmiş bir şekilde bulunmakta. İlgilenenler okuyabilir.
Kudüs Ermeni Patrikhanesi
Kudüs Ermeni PatrikhanesiYavuz Ercan · Türk Tarih Kurumu Yayınları · 19885 okunma
87 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
#kitapyorumum #okudumbitti Osmanlı İmparatorluğu'nda Bazı Sorunlar ve Günümüze Yansımaları Prof. Dr. Yavuz Ercan MEB YAYINLARI (2024 - 21 - 5482) İslâm hukukuna göre dünyadaki insanlar din bakımından iki gruba ayrılır; Müslümanlar ve gayrimüslimler. İslâm hukuku teorik olarak Müslümanları tek grup olarak kabul etmiştir. Müslüman olmayan
Osmanlı İmparatorluğunda Bazı Sorunlar ve Günümüz Yansımaları
Osmanlı İmparatorluğunda Bazı Sorunlar ve Günümüz YansımalarıYavuz Ercan · Milli Eğitim Bakanlığı · 20023 okunma