Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Yeşim Erbil

Yeşim ErbilTiroidin Mi Var Derdin Var yazarı
Yazar
7.7/10
3 Kişi
16
Okunma
0
Beğeni
469
Görüntülenme

Yeşim Erbil Sözleri ve Alıntıları

Yeşim Erbil sözleri ve alıntılarını, Yeşim Erbil kitap alıntılarını, Yeşim Erbil en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Bağırsak florasını korumak için ev yapımı yoğurt kefir ve turşu tüketmek yeterli olacaktır.
Kişisel tecrübeme göre... stresi çok fazla olan hasta grubunda beslenme çok iyi olmasına karşın antikorlar 1000 düzeylerinde olmaktadır.
Sayfa 112Kitabı okudu
Reklam
Antikorları düşürecek, yani enflamasyonu azaltacak unsurlar beslenme, eksik vitamin ve minerallerin yerine konması, belki de en önemlisi olan "stres kontrolü"dür.
Sayfa 112Kitabı okudu
Otoimmün hastalıklarda glütenin enflamasyonu arttırıcı etkisi bilindiği için Hashimoto hastalarının glüteni kısıtlaması kuvvetle önerilmektedir.
Selenyumun tiroit hücresini koruyucu etkisi kanıtlanmıştır. Düşük selenyum seviyelerinde immün fonksiyonlarda bozulma bildirilmektedir.
Tüm otoimmün hastalıklar gibi Hashimoto da vücudun strese verdiği yanıt sonucu ortaya çıkar.
Reklam
D vitamini immün sistem için çok önemlidir ve D vitamini hormon olarak kabul edilmektedir. İmmün sistem hücrelerinde D vitamini reseptörleri bulunmaktadır. Otoimmün hastalıklarda antikorların yükselmesiyle D vitamini bu reseptörlere bağlanamaz. Hashimoto tiroidit hastalığında D vitamini düzeyi genellikle düşüktür. Ayrıca D vitamini düşüklüğü de otoimmün hastalıkların gelişimine zemin hazırlar.
Hipotiroidi olan hastalarda ise glikojenden glikoza çevrilme işlevi bozulmuştur. Bu nedenle sık sık kan şekeri düşer ve stres hormonları salgılanır. Stres hormonlarının salgılanmasıyla karaciğerde T3 hormonuna çevrilim bloke olur. T3 hormonuna dönüşümün olmaması ve hücre içine girememesi hipotiroidinin belirtilerini ağırlaştırır.
Sebze ve protein ağırlıklı beslenme en uygun beslenme programı olacaktır. Karbonhidratlar ve glüten içeren besinler Hashimoto tiroidit olan hastalarda gündüz saatlerinde bile yorgunluğa ve uyku haline neden olur.
T4 hormonunun T3 hormonuna dönüşümünde selenyum ve magnezyum kilit rol oynar. Magnezyum eksikliği aktif hormon olan T3'e dönüşümün aksamasına neden olur.
13 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.