Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Yetkin Düşünce Dergisi

Yetkin Düşünce DergisiYetkin Düşünce - Sayı 1 dergisi
Dergi
8.6/10
10 Kişi
29
Okunma
18
Beğeni
1.028
Görüntülenme

Yetkin Düşünce Dergisi Gönderileri

Yetkin Düşünce Dergisi kitaplarını, Yetkin Düşünce Dergisi sözleri ve alıntılarını, Yetkin Düşünce Dergisi yazarlarını, Yetkin Düşünce Dergisi yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Tanrı’dan kopuş, temel kerteriz noktası olarak her şeyden önce insanın yanında hissedebileceği merkezi üstün bir varlığı devre dışı bırakmıştır. Dolayısıyla baş edemediği sorunlar insanı psikolojik bunalma sokmaktadır. Yani dünyayı tolere edecek bir Tanrı’yı yanında hissetmemekte; yalnızlaşmaktadır.
“Hiçbir insan çevresindekilerin nezdinde birbirini takip eden sayılardan birisi olmak istemez. Algoritmik hesap ve matematiğe dönüşen bir hayatta insanlar giderek değersizleştiklerini hissetmekte, diğerinin aracı olmamak için de insanlara değecek ilişki biçimlerinden azami ölçüde kaçmaktır.”
Reklam
Bugün için en büyük yalnızlığı insan, Tanrı'dan kopuş ile varlık sorunu olarak yaşamaktadır. Böylece yalnızlığı tüm hücrelerinde hissederken, kendisinden kaçmanın derin acısı ve yalnızlığı ile krize girmektedir.
Sayfa 5
Cennette bile olsa Âdem yalnızdı. Havva ile birlikte cennet gerçek anlamda cennet oldu.
Sayfa 25
İslam dünyası ise gerçekte Post/Modern tasavvurun karşısında kendisini üretememiştir. Yetkn Düşünce Dergisi | Mustafa TEKİN / Paradigmal Kirizin Görünürlük Noktaları; Deizm Ateizm 2019/Yıl, 2 Sayı, 5
Yalnızlık
Her mağduriyet en nihayetinde eksikliği duyulanın özlemiyle neticelenir ve yalnızlık özlemektir. Erol Göka
Sayfa 147Kitabı okudu
Reklam
Yalnızlık paylaşılmaz/ paylaşılsa yalnızlık olmaz. Özdemir Asaf
Sayfa 143Kitabı okudu
Yalnızlığın öte yanı
Büyük fikirlerin ve büyük eserlerin mimarları hayatlarının önemli bir kısmını inziva ve tefekkürle geçirerek bunun sonucunda büyük fikirler ve eserler ortaya koymuşlardır.
Bir zihinsel problem , saplantı veya takıntı, kişinin yalnızlık duygularının artmasına neden olabilmektedir. Uzun süre devam eden ve yoğun bir şekilde yaşanan yalnızlık duyguları, kişinin depresyona girmesine, kendini değersiz görmesine yol açmaktadır. Bilal Sambur
250 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
31 günde okudu
Yetkin Düşünce her sayıda işlemiş olduğu dosya konularını yetkin kalemlerin elinden bize sunuyor. Yirmiden fazla yazar çeşitli açılardan konuyu değerlendiriyor ve karşınıza ufuk açıcı makaleler çıkıyor. Bu sayıda da yalnızlık konusu incelenmiş. Nedir yalnızlık? İnsanı yiyip bitiren, depresif, korkunç bir hal mi yoksa eğiten, ilham veren, tefekküre yönlendiren, kemale götüren bir basamak mı? Ya siz yalnızlığın hangi boyutundasınız?
Yetkin Düşünce - Sayı 16
Yetkin Düşünce - Sayı 16Yetkin Düşünce Dergisi · 20216 okunma
Reklam
Sevilmek insanın bir sınavdır, ama sevmek kesinlikle ahlakidir. Sevilmek diye bir ahlak yoktur, ama sevmek bir ahlaktır ve bir görevdir. İnsanı yücelten şey sevmektir, sevilmek değildir.
Sayfa 173Kitabı okudu
Yalnızlığın bir kısmı kötüdür, yani insanın kendisiyle kavga ettiği, depresif bir hal aldığı, insanlarla düşmanlaştığı, hayatla didiştiği, rekabet ettiği ve herkesi rakip olarak gördüğü bütün ilişki biçimleri bir yalnızlıktır ve negatif, yani menfi bir yalnızlaşma biçimidir.
Sayfa 173Kitabı okudu
İnsan toplum içinde de yalnız kalabilir. En toplumsal olanımız en yapayalnız olabilir.
Sayfa 173Kitabı okudu
72 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.