Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Rabia

Çünkü elimizden kaçırdığımız nimetlerin pek de öyle parlak olmadığını görmeye başladığımızda yazgımıza daha iyi boyun eğebiliriz.
Sayfa 147Kitabı okudu
Reklam
Yapılacak işin doğruluğuna inanmaksızın boyun eğmek iki tarafın aklını da aşağılamak olur.
Gelgelelim bütün insanlar zamanla o denli değişirler ki, insan onlarda her zaman yepyeni şeyler bulabilir.

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Rabia
@yldzmm·Bir kitap okudu
280 syf.
·
Puan vermedi
·
42 günde okudu
Yabancıların Dünyası
Yabancıların DünyasıLyn H. Lofland
4.5/10 · 9 okunma
Gurur daha çok bizim kendi kendimizi değerlendirmemizle ilgilidir; kibirse başkalarına kendimizi ne şekilde satmak istediğimizle.
Reklam
Öyleyse, sürüler halinde seyahat etmek şehirde yaşarken şehirden kaçınmanın başka bir yoludur.
Sayfa 199Kitabı okudu
Şehir sakinlerinin çevrelerini saran yabancıların görünüşlerine bir anlam iliştirmeyi öğrenmesinin daha keyifli yollarından biri de tiyatro ve onun muadilleridir. ... Kırsal kesimde ve küçük kasabalarda yetişmiş olan bilgi kaynaklarımın çoğu, şehirde tanıştıkları insanlara yıllarca cumartesi öğleden sonra izledikleri filmler ve akşamları yayınlanan televizyon şovlarıyla "hazırlandıklarını" bildirdiler.
Sayfa 144Kitabı okudu
Zamanında bir eşek şakasına ortak olmuştum. Şakanın asıl noktası, belirli bir hanımın bize, yani misafirlere uşaklık yapan oğlunu tanıyıp tanımayacağıydı. Onun yüzüne hiç bakmadığından tanımadı.
Sayfa 129Kitabı okudu
Sanayileşme öncesi şehirde mekanlar kaotik, dış görünüşler düzenliydi. Modern şehirde ise dış görünüşler kaotik, mekanlar düzenli. Sanayileşme öncesi şehirde insan ne giyiyorsa o idi. Modern şehirde insan nerede bulunuyorsa odur.
Sayfa 124Kitabı okudu
Yirminci yüzyılın giderek genişleyen şehirlerinde, tanımlamanın en önemli ipucu görünüş değil konum oldu.
Sayfa 102Kitabı okudu
Reklam
Her yerde şehirli elitler, sadece kıyafetlerinin tasarımı ile değil aynı zamanda malzemeleriyle de kendilerini "alt sınıftakilerden" ayırmak için mücadele etmişlerdir. Ortaçağ'da Fransızların şapkaları, elitler için kadifeden, fakirler içinse kaba kumaştan yapılırdı (Lacroix, 1963:523).
Modern şehirlilerin bilemeyeceği ölçüde, sanayileşme öncesi şehir sakini kimliğini tam anlamıyla "giyinir kuşanırdı". Örneğin Romalı vatandaş, vatandaşlık olgusunu kanunla kararlaştırıldığı üzere beyaz toga giyerek ifade ederdi (Tanzer, 1939:9). Amerika'nın kolonyal şehirlerindeki bir "centilmen" "peruğu" ile tanınırdı (Miller, 1966:111). Lhasa, Buhara ve Kore'nin şehirleşmiş kısmında birey, kolları parmaklarının altına kadar uzayan kıyafeti ile bilinirdi (Sjoberg, 1960:185).
Şehir yaşamı şehir halkının dış görünüş ve mekânsal konum açısından "sınıflandırılması" ile mümkün hale geldi. Böylece şehirdekiler basitçe bakarak birbirlerine dair pek çok şeyi bilir hale geldi. ...Şehirde insanlar, birbirlerini sınıflandırarak daha çok sayıda insanla birlikte yaşamayı ve onlarla ilişki kurmayı mümkün kıldı.
Kanca Modeli, kullanıcının yaşadığı sorunla şirketin sunduğu çözüm arasında, kişide alışkanlığın oluşmasını sağlacak sıklıkta bağlantı kurmasını öngörür. Kanca Modeli'nin dört aşaması vardır; tetikleyici, eylem, farklılık içeren ödül ve yatırım.
Sayfa 22
Alışkanlık yaratma tekniğini uygulayan şirketler pahalı pazarlama yöntemlerini kullanmak yerine sundukları hizmetlerle kullanıcıların günlük faaliyetleri ve duyguları arasında bağlantı kurma yoluna giderler.
Sayfa 10
166 öğeden 16 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.