Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Milsanin Kitapları

Milsanin Kitapları
@MilsanK
Önyargısız okumaya, kendini okudukları ve gördükleri ile ileri taşımayı amaç bilmiş kişi.
Bir Şiir, Bir Şair
Soframda yeşil biber, tuz, ekmek Testimde sana sakladığım şarabım İçtim yarıya kadar bir başıma seni bekleyerek Niye böyle geç kaldın?
Reklam
Savaş ve Barış 2
Elma olgunlaşınca düşer. Peki neden düşer? Yerçekimi yüzünden mi, sapı inceldiği için mi, güneşten kuruduğu, ağırlaştığı, rüzgar salladığı için mi, altında duran çocuk onu yemek istediği için mi?
172 syf.
·
Puan vermedi
·
10 günde okudu
Otomatik Portakal
Otomatik PortakalAnthony Burgess
7.6/10 · 92,1bin okunma

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
1712 syf.
·
Puan vermedi
·
19 günde okudu
Savaş ve Barış (2 Cilt Takım)
Savaş ve Barış (2 Cilt Takım)Lev Tolstoy
8.9/10 · 21,1bin okunma
Ne biçim dünya be! İnsanlar aya gidiyor. Elektriğin çevresinde dönen tatarcıklar gibi dünyanın çevresinde vızır vızır dönüyor uydular ama, burada, şu garipler köşesinde ne yasa var ne de zavallıyı koruyan, onu düşündüren biri. Elinizden geleni ardınıza koymayın. Gebertin beni!
Sayfa 13 - İş Bankadı Modern Klasikler DizisiKitabı okudu
Reklam
6/10 puan verdi
Kitapları Yakmak mı?
Bir kitabın konusunun çok iyi olması, kurgunun iyi oluşturulduğu anlamına gelmez. Çok net! Yazar muazzam bir fikirle, çok iyi konusu olan bir kitap yazmış. Kitaplar artık yakılıyor. Çünkü dünya dönüştürülmüş. Kitaplara ihtiyaç yok. Onun yerini büyük televizyonlar almış. İnsanların konuşma dili değişmiş. Teknoloji değişmiş. Bambaşka bir dünyaya götürüyor bizi yazar kitabında. Evlerde kitapların bulunması büyük bir suç. Yasak. Zaten elinize bir kitap geçse bile ne demek istediğini anlamıyorsunuz. Mümkün değil. Çünkü kitaplar o denli insanlardan uzaklaştırılmış, okusanız da anlamıyorsunuz. İşte konu itibariyle çok iyi olan bu kitap, yazı dilinde büyük bir sorunu beraberinde getiriyor. Kitabı çok zor bitirdiğimi ifade etmeliyim. Aslında çevirmenle ilgili bir sıkıntı olduğunu da düşündüm. Ama orijinal dilinden okumadığım için bu yorumu yapmam doğru olmaz. Sonuç itibariyle her kitap bir bakış açısı. Elbette okunsun. Ama bu kitap benim için abartılan kitaplar listemde yer aldığını da ifade etmeliyim.
Fahrenheit 451
Fahrenheit 451Ray Bradbury · İthaki Yayınları · 202289,5bin okunma
10/10 puan verdi
Aeden ve Bizim “GÜZEL DÜNYAMIZ?!”
Azra Kohen’in bütün kitaplarını okumuş birisi olarak bu incelemeye başlayacağım. Kitap iki farklı gezegende geçiyor. Gezegenin ilki herkesin, her canlının sürdürülebilirlik için yaşadığı bir bir yer. Bu gezegende fantastik diyebileceğimiz bir sürü canlı var. Ama hepsinin var olma sebebine dair amaç söz konusu. Gezegende yaşayan insanlar da
Aeden
AedenAkilah Azra Kohen · Everest Yayınları · 201812,7bin okunma
7/10 puan verdi
Dune ve Baharat
Öncelikle sözlerime ben bir Isaac Asimov hayranıyım demekle başlasam daha doğru olur sanırım. Şöyle ki bana göre bilim kurgunun en usta ismi Asimov’dur. Şimdi Dune kitabına dönebiliriz. Ben bu kitaba inanılmaz bir hevesle, merakla ve beklentiyle başlamıştım. Ama bende beklediğim etkiyi yaratamadı maalesef. Kitabı belki de salt bilim kurgu romanı olarak değerlendirmem ya da böyle sanmamın da bir payı olabilir bilmiyorum. Kitap çöl gezegeni ve kıymetli baharatı etrafında başlıyor. Kitabın ortalarına kadar bilim kurguya dair kesitler okuyoruz. Ama sonrasında kitapta dinler ve felsefi düşünceler ortaya çıkıyor. Yazıldığı tarihi ele alırsak elbette kurguya asla laf söyleyemem, çok ince düşünülmüş. Ama eğer bu kitabı bilim kurgu kitabı okumak için alıyorsanız, sadece bir bilim kurgu olmadığını bilmekte fayda var. Kitabın sonlarına doğru okumakta zorlandım. Özellikle olaylar yaşanırken, kitaptaki karakterinlerin iç seslerini sıkça tekrarlanması beni kitaptan uzaklaştırdı. Serinin devam kitabı olan Dune Mesih kitabını da almıştım. Onu da okuyup değerlendirmemi ona göre yapacağım.
Dune
DuneFrank Herbert · İthaki Yayınları · 202111,7bin okunma
208 syf.
10/10 puan verdi
Tersine Evrim Ya Gerçek Olursa?
Tersine evrim hakkında hiç düşündünüz mü? Günümüzde insanlık hala evrim teorisi hakkında tartışıyor. Kimi bilimsel gerçeklerle ispat etme çabası içinde, kimi grupta asla kabul etmiyor. İşte bundan kaç yıl önce bir yazar da diyor ki, durun bakalım. Size bir roman yazacağım. O çok üstün gördüğünüz zekanız, üst insan gidecek. Yerine sizden daha akıllı ve bir tür gelecek. Maymunlarla yer değiştireceksiniz. Hayvansı bir canlı olacaksınız. Maymunlar da sizin yerinizi alacak. Deney olarak kullanılacaksınız. Avlanılacaksınız. Çıplak olacaksınız. Boynunuza tasma takılacak. Çiftleşmek için karşı cinse kur yaparak dans edeceksiniz. Meyve için el açacacaksınız. Ne ürpertici bir kurgu. Ne büyük bir romancılık. İşte yazar bu kitapta bu kadar sarsıcı bir dille bize, bilim kurguya çok farklı bir kapı açmış. Her daim popülerliğini koruması gereken, bilim kurgudan hoşlanmayan bir insan olsanız bile mutlaka okumanızı düşündüğümüz bir baş yapıt. Video için linke tıklayabilirsiniz. youtu.be/jXlprDV7pwk
Maymunlar Gezegeni
Maymunlar GezegeniPierre Boulle · İthaki Yayınları · 20185,3bin okunma
10/10 puan verdi
Oblomov Olmak ya da Olmamak
Bu Oblomov neden bu kadar sevildi? Neden bu kadar okundu? Ya da neden herkes okumak istiyor önce bunu yazacağım. Şöyle düşünün ki, Suç ve Ceza bir başyapıt. Çünkü orada baş karakterin işlediği cinayetten çok, karakterin ruh değişimlerini ve duygu durumlarını okuyoruz. Yazar sanki karakterin bütün bu geçişlerini okuyucuya hissettirmek istercesine böyle bir ustalıkla yazmış. İşte Gançorov’un Oblomov eseri de böyle. Oblomov karakteri yetiştirilme tarzından dolayı, konfor alanı dışına çıkmaya korkan bir insan haline dönüşmüş. Böyle büyüdüğü içinde kendinde çok büyük haklılık görerek sistemin ona dayattığı işe gitme, çalışma, sorumluluk alma vb. davranış biçimlerini reddediyor. Tıpkı Raskolnikov’un toplum için işe yaramaz birini öldürmesinde kendini haklı görmesi gibi desek doğru olur. Oblomov’da konfor alanının dışına çıkmak istememesinde kendine çok büyük haklı gerekçeler sunuyor. İşte bu yüzden de bu bakış açısıyla biz okuyucular farklı bir karakterden, hayattan kendini soyutlamasının okuyoruz. Kimi okuyucuya göre tembel, kimi okuyucuya göre yetiştirme tarzının yetişkinlik üzerinde etkisi, kimi okuyucu içinse sistem eleştirisi olarak yorumlanan bu eser mutlaka okunmalı. Benim için yılın kitabıdır Oblomov. Hakkında çok inceleme yazısı okumamaya çalışın. Çünkü bu kitap hakkında ne kadar az şey okur ve bilirsiniz, o kadar çok keyif alırsınız. Bu da böyle bir önerim olsun okuyuculara. Eğer kitapla ilgili incelememi video olarak izlemek isterseniz, linke tıklayabilirsiniz. youtu.be/Xr-gm3hq9y8
Oblomov
Oblomovİvan Gonçarov · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202139,3bin okunma
Reklam
10/10 puan verdi
Deneyimlerin Hayata Katkısı
Günümüde tüketim çılgınlığının geldiği noktayı çok iyi özetleyen bir kitap İstif Çağı. En iyi markalar, dolaplarımızda asla giyemeyeceğiz elbiseler, kendimizi içlerinde iyi hissetmek için aldığımız çantalar, ayakkabılar. Peki bizler sadece bunlardan mı ibaretiz? Düşünün ki bu kitapta diyor ki siz bütün bunlar için harcadığınız parayı, aslında emeğinizden karşılıyorsunuz. Bunun karşılığında emeğinizi veriyorsunuz. Yeni bir ayakkabı almak, yeni bir giysi, sürekli mobilya değiştirmek sizin emeğinizin karşılığı. Bunlar sizi mutlu ediyor mu? Hayatınıza katkısı nedir? İşte bu noktada kitabın bize söylediği bu parayı, emeği deneyimlere harcayın. Deneyimler hayatınıza katkısı olan şeylerdir. Gittiğiniz kurslar, yeni tatlar, tatiller, yeni bir spor dalında eğitim almak. Bunların hepsi deneyimlere girer ve sizlere kendinizi iyi hissettirir. İşte bu kitap sizlere deneyimler, tüketim alışkanlıkları ve buna benzer bir çok konuda yol gösterici, ışık tutan bir kaynak. Ben çok severek olumuştum. Mutlaka tavsiye ederim.
İstif Çağı
İstif ÇağıJames Wallman · Doğan Novus Yayınları · 2018203 okunma
10/10 puan verdi
Bilim Kurgu Dehası
Bir yazar düşünün. Bundan 50 yıl önce yazdıkları günümüzün uzay ve teknolojik gelişmelerine ışık tutsun. Bir kitap düşünün. Bir bilim kurgu romanından çok daha öte, günümüzde insanların uzaya çıkabilmesi için yapılabilecek şeyleri yazsın. Evet Sonsuzluğun Sonu işte tam da böyle bir kitap. İnsanların dünyada kalabilmesi, dünyayı olası büyük felaketlerden kurtarmak, insanlığın sonunu getirmesini önleyecek tüm faaliyetleri durdurmak için zamanı değiştiren bir sonsuzluk oluşumu var. Bu oluşum zamanda ileri ve geri giderek bir takım oynamalarla, dünyanın kaderini ellerinde tutuyorlar. Kitap kendini çok aşmış ve günümüz dünyasından uzak bir gelecekte yaşanıyor. Sonsuzların yaptığı insanlığın hayatta kalması için uğraşması olsa bile, aslında insanoğlunun gelişmesini ve evrenin dört bir yanına dağılmasını önlüyor. Dünyada sıkışıp kalmış, sürekli sonsuzlar tarafından değiştirilen zaman döngüsü bir süre sonra dünyalıların kendini yok etme durumuna kadar geliyor. Konu itibariyle böyle bir olay örgüsü olan hikayede, deha Asimov bir bilim adamı titizliğiyle öyle bir roman kurgusu oluşturmuş ki insan kendini gerçekliğin içinde hissediyor. Kitap uzak bir gelecekten bahsediyor olsa bile çok temel olan iki şey var. Ya uzaya çıkacağız, yeni teknolojiler üreteceğiz. Ya da dünyada yok olacağız. Ya da uzaydan önce, var olan bize yaşam konusunda cömert davranan dünya gezegenine sahip çıkacağız.
Sonsuzluğun Sonu
Sonsuzluğun SonuIsaac Asimov · Monokl · 20152,284 okunma
“ Ahlaki eğitim, din eğitimi olmaksızın da verilebilir elbette.”
Sayfa 27 - Sinek Sekiz
211 öğeden 196 ile 210 arasındakiler gösteriliyor.