Tuğba Aksoy

Tuğba Aksoy
@Tuak
Üniversite
İstanbul
İstanbul
45 okur puanı
Ağustos 2019 tarihinde katıldı
Bilge insanlar ise bizim için iyi ya da kötü olan her seyin kaynağinin yine kendi içimizde oldugunu anlarlar. Bunu anladiklari için baska insanlar suçlamazlar. Bilge insanlar baska insanlara inandirici sözler söyleyerek, kantlar göstererek kendilerinin ne kadar degerli, özel ya da farkli birisi olduklarina inandirmaya, ikna etmeye, razi etmeye çaba göstermezler.
Reklam
Tanrisal irade vardir ve evreni adalet ve iyilik ile vönetir. Yüzeydeki şeylere baktiginizda bu her zaman size açik bir sekilde gözükmese de yasadigimiz evren, en iyi evrendir. Kendi kararinizi adalet ve iyilik beklentisi üzerin-de sabitleyin, yasadiginiz olaylarin içinde kendilerini size gittikçe artan ölçüde göstereceklerdir. Niyetleri ve amaçlaryla evreni yöneten bir Tanrisal Zekä'nin var olduğuna güvenin. Yasaminizi tanrisal düzenin iradesiyle uyumlu hale getirmeyi ve onunla yònetmeyi kendinize en üstün amaç edinin.
Yeryüzündeki hayata baktığımızda, her şeyin içeriden doğup dünyaya geldiğini görürüz. Bebek, annesinin rahminde şekil­lenerek büyür ve sonra dünyaya gelir. Aynı şekilde bir ağaç da o potansiyelin ortaya çıkıp bu dünyaya gelmesinden önce, za­fer ve amaçla dolu olarak bir tohumun içinde başlangıç yapar. İçsel çalışmamızı yapmak için kurduğumuz düşler aracı­lığıyla dış dünyamızda nelerin ortaya çıktığını araştırmalıyız ve içimizde gerçekte nelerin doğmakta olduğunu keşfetme­liyiz. Bu nedenle problemli tutum ve düşüncelerimizi nasıl değiştireceğimizi de öğrenmemiz gerekir. Bu düşünce form­larının ve duygu alanlarının ortaya çıkışının, içinde yaşamak istediğimiz dünyayı gerçek anlamda yansıtması için duygu ve düşüncelerimiz üzerinde çalışma yapmamız gereklidir. İçin­de var olmak istediğimiz dünyayı düşlemeye aslında hepimi­zin ihtiyacı vardır.

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
“Mutluluğun beni bulmasını beklemektense ben onu bulmaya çalışmalıydım.”
“Her insan, ne kadar müspet yaradılışta olursa olsun ölümünden sonra tekrar dirilmeyi düşünür, özler. Bu hayat dediğimiz mihnetler silsilesinin çok ileri zamana, müpheme atılmış bir mükâfatı gibidir. En müsait ve daima kazanacak kâğıtlarla oynanan bir oyun gibi, yeniden, âdeta baştan aşağı beğenmemek, inkâr etmek, değiştiğinden dolayı sevinmek için kalmışa benzeyen küçük bir mazi şuurundan başka her şeyi, her tarafı değişmek, güzelleşmek şartıyla tekrar yaşamağa başlamak insanlığın elbette vazgeçemeyeceği bir hülyadır.”
Reklam
Reklam
207 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.