Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Gönderi

160 syf.
9/10 puan verdi
·
4 günde okudu
Adolf Hitler
Adolf Hitler
'in kitabı
Kavgam
Kavgam
batı dünyasının düşünce ve ifade özgürlüğü anlayışına aykırı olmadığından yayımlanmıştı.
Jean-Jacques Rousseau
Jean-Jacques Rousseau
ünlü çocuk eğitimi kitabı
Emile - Bir Çocuk Büyüyor
Emile - Bir Çocuk Büyüyor
u yazmadan önce İtiraflarım
Bir Adam Yaratmak
Bir Adam YaratmakNecip Fazıl Kısakürek · Büyük Doğu Yayınları · 20209,3bin okunma
··
1.763 görüntüleme
Bu yorum görüntülenemiyor
Ferman Mamedov okurunun profil resmi
Oscar Wilde'ı da "gay" diye ekleseydiniz keşke. Çünkü hiç kimse eserlerini okurken bunu sorun etmiyor hatta bahsini bile açmıyorlar. Ama konu Necip Fazıl olunca... Aslına bakılırsa bu önyargılar, mesafeler NFK'in şahsına değildir, onun davası İslam'adır. Aksini söylemesinler yalancı olurlar, lütfen... Yoksa böyle bir eser, böyle bir usta kalem nasıl inkar edilir?! Sonda değindiniz kurgu ile bağlı eleştiriye ben de katılıyorum. Evet, Necip Fazıl'da bir "geçikmişlik"in getirdiği bir "acelecilik" görülüyor. Reis Bey'e yazdığım incelemem de bu noktaya değinmiştim. Yüreğinize ve kaleminize sağlık..
Nesrin A. okurunun profil resmi
Çok teşekkür ederim, okumuştum o incelemenizi, hatta o cümlenizi hatırlıyorum Ferman Bey. İnşallah İslama değildir bu önyargı.
1 sonraki yanıtı göster
Bu yorum görüntülenemiyor
K. okurunun profil resmi
Edebiyatın Aykırı Çocukları
Edebiyatın Aykırı Çocukları
bu kitabın yarısını okudum, içindeki yazarların bir kısmını bilmediğim için ilgimi çekmedi ve bazı yazarların hayatları beni tam anlamıyla dehşete düşürdü. Ünlü ve fantezi dünyalarında kadına şiddetin her türlüsü olan nice yazar! İnsanların birbirinden farklı dünyalarında kıyasıya bir mücadele elbette olucak, hem hayvanlarınki gibi hayatta kalmak için de değil, yok yere, boş yere olucak bu. Tam anlamıyla birileri birilerine illa ki kıyıcak. Ne bu kitap için ne bu yazar için sözüm, kayırma yaparken kaydırma yapan herkese, illa okunacak diye bir şart yok. Ama birilerini ideolojik sebeplerle okunmasın diye karalarken, aşağıladığımız bir tavrı benimsemiyor muyuz? Misal Nazım Hikmet'i ideolojik olarak okumam diyen, net okuma kardeşim Nazım'dan bir şey eksiltmezsin. Dersen ki "Piraye'ye yaptığını ve aşk hayatının bütününü okuduğumda onu samimi bulmuyorum, o güzel satırlar benim insanlara güvenimi sarsıyor. İnanıyorum aşka ama aşkın bu gezintisi beni sarsıyor" eyvallah. Yok Nazım komanistmiş yok şöyleymiş böyleymiş geç bu işleri, derim. Fakat sol güruhtan bir takım insanlar sağ güruhtan insanların eserleriyle ilgili, hemen falan zamanda falan işi yapmış diyor ya, orada onlara diyorum geçin bu işleri. Madem taraflar söz konusu, madem doğru taraf diye bir şey var. Bunu kötü kelimelerle, karalama içeren cümlelerle, ideolojik olarak işinize geldiği gibi yorumladığınız olaylarla yapmayın. Birileri bir şey diyecek endişesiyle yazılmasın incelemeler. Sivrilmesin kalemler. Nesrin Hanım politik olmayan, ama bir o kadar naif ve güzel incelemesinde görüşlerini çok güzel ifade etmiş. İlk paragrafı alkışlayarak okudum. Ve açık söyleyim bu kitap okumama rağmen hiç ilgimi çekmedi. Sadece yazara burada ve başka incelemelerde, sohbetler esnasında yöneltilen kaba tavrı doğru bulmadığımı belirtmek için yazdım. Okumakla eksilmez kimse, ancak çoğalabiliriz. Merak etmeyin, düşünceler de kemik gibidir, sert bir darbe inmeden kırılmaz. O yüzden önyargıları bir kenara bırakarak okuyun her kimi okursanız. İncelemeniz için teşekkür etmek istiyorum Nesrin Hanım. Ben şu okurların incelemelerini okuyun iletisi paylaşamam ama görmek istediğim insanları fırsat buldukça teşvik etmeye çalışıyorum. Sizi daha fazla okumak isterim. Lütfen daha fazla yazın.
Nesrin A. okurunun profil resmi
O kadar güzel ki çoğunuzun yorumları, üstüne eklenecek herhangi bir cümle bulamıyor insan. Sizin dünkü incelemenizde geçiyordu sanırım üç lafı sevmiyorum aşk, emek ve dönek diye değil mi? Ben nefret ediyorum dönek kelimesinden, insanların kalıplaşmış yargılarına karşı kendilerini müdafaa araçları, yapıştırıp geçiyor okumuşçalar, çok bildimcikler önüne başka bir yol çizenlere. Teşekkür ederim, ama yazmak çok meşakkatli :)
1 sonraki yanıtı göster
Yağmur okurunun profil resmi
Genel olarak tüm incelemeyi sevdim ama özellikle ilk paragrafa saygı duydum, ellerinize sağlık.
Nesrin A. okurunun profil resmi
Teşekkür ederim, o ilk paragraf uzar da uzar aslında :)
Rahime okurunun profil resmi
Ağzınız bal yesin Nesrin Hanım. :)
Nesrin A. okurunun profil resmi
Ay ne güzel bir yorum böyle :)
1 sonraki yanıtı göster
Burak okurunun profil resmi
Yüreğinize sağlık Nesrin hocam.
Nesrin A. okurunun profil resmi
Teşekkür ederim :)
Adem YEŞİL okurunun profil resmi
Kaleminize, emeğinize ve yüreğinize sağlık Nesrin Hanım. Gayet güzel, bilgilendirici ve hoş bir incelemeyi bizler için kaleme almışsınız. Salman Rushdie sizin de incelemiz ile yer verdiğiniz şu sözünde: “Yalnızca düşüncelerine katıldığınız insanlarla sınırlı kalacaksa ifade özgürlüğü neye yarar ki?” aslında çok haklıydı! Ama gel gelelim güç öyle bir şeydir ki, bir kere ele geçtikten sonra, her dönemin baskıcı ve totaliter yanını da birlikte getirmektedir. Düşünceye saygı duyarak bunu özgürce yaşayabilen ülkeler bu dünya üzerinde inanın parmakla sayılacak kadar azdır. Gerisi ise uluslararası antlaşmalar gereği imzaladıkları o hükümlere asla sadık kalmamışlardır. Bu kitaba dair olan incelemeniz, aktarmış olduğunuz görüş ve düşünceleriniz için tekrar teşekkür eder, güzel bir gün dilerim. Saygılar efenim.
2 önceki yanıtı göster
Nesrin A. okurunun profil resmi
Düşünceye saygı duyan ülkeler çok az dediğiniz gibi, insanlar da az ama, teşekkürler bu güzel yorumunuz için. Sizin yorumlarınızla bir çok incelemeyi takip ediyorum bu arada onun için de teşekkürler :)
3 sonraki yanıtı göster
Bu yorum görüntülenemiyor
Yorum yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekmektedir.