Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Gönderi

218 syf.
·
Puan vermedi
·
9 günde okudu
Bir tür rahatsızlık: Bozkırkurtluğu
“ne zor zamanlar geçirdik; şimdi her şey biraz daha kötü reyonlarda kararsız kaldığı için yoksul olduğunu anladığımız henüz büyük hileler yapmayı bilmeyenlerin biraz daha çekingen kalmasına çabalıyorum çabalıyorum ki insanlarla anlaşmak alçaklıktır sözlerime fazlasıyla düşman kazanmayayım çünkü düşmanlarımız artık bizi öldürmek
Bozkırkurdu
BozkırkurduHermann Hesse · Yapı Kredi Yayınları · 20227,7bin okunma
··
334 görüntüleme
zeyneb okurunun profil resmi
Yine bir kitabın daha hakkını vermişsiniz ve alıntılarınızla (özellikle şiirler çok iyiydi ki Bülent Parlak'ı çok severim), analizlerinizle buram buram kalite kokan bir inceleme çıkmış ortaya. Tebrik ederim. Bozkırkurdu nicedir merak ettiğim kitaplardan biri. Yorumlarda beğenen kadar kitabı kavrayamayıp yarım bırakan da çok fazla. O sebeple ben tercihimi daha beğenilen Siddhartha'dan yana kullanmıştım.-onu da hâlâ okuyacağım- Sanırım bu tür düşünce/felsefi bakış kazandırma gayretindeki kitapları incelemeleri okuyarak yaklaşmak yerinde bir tercih olacak. Teşekkürler bu ön bilgi için, emeğinize ve düşünce gücünüze sağlık.😊
Emin K. okurunun profil resmi
Siddhartha benim de okuduğum ilk Hesse kitabıydı. Yıllar önce Edebiyathaber'in 30 yaşına gelmeden okunması gereken kitaplar listesindeki kitaplardan biri olarak gösteriliyordu, merak edip okumuştum ben de o zaman :) Siddhartha tabi bu kitaba göre daha akıcı ve kolay bir kitap. Bu eserdeki felsefi-düşünsel yoğunluk oradakine göre daha yoğun. Artık Siddhartha'nın vakti gelmiştir belki sizin için de :) Söylediğiniz her şey için çok teşekkür ediyorum Zeyneb Hocam, beğenmenize ve size faydası olmasına sevindim.
2 sonraki yanıtı göster
Sergen okurunun profil resmi
Hem felsefi açıdan hem de yazarın içinde bulunduğu zaman diliminden çıkarımlarda bulunarak Haller profilini çok detaylı açıklamışsınız, bekliyordum bu değerlendirmeyi, elinize sağlık. "Ama O’nu çaresiz bırakan şeyin anlaşılamamak olduğunu ve gereken cesareti gösteremeyip inisiyatif alamamanın bunalımında aktif rolü olduğunu görüyorsunuz, eğer ki onu biraz anlayabilirseniz." Bu cümle pek çok şeyi açıklıyor aslında. İnsan sesine cevap bulamadığında pek çok olumsuz seçenek yaratır kendine. En kötü şey de kendi kendine ambargo koyması ya, bu sayfalar da, kendi ben'ini sevmeyen bir karakterin görünende karanlık, görünmeyende aydınlık tarafının gizli olmasından duyulan huzursuzluk anlatılır aynen dediğiniz gibi. İncelemeden sonra kitabı tekrar karıştırmak geldi içimden, ama yok. Sırası değil, şu an yeterince doluyum, farklı bir zamanda artık..
Emin K. okurunun profil resmi
Haller üzerinden epey bir şey anlatmış Hesse. Özellikle kitabın ilk yarısı oldukça yoğundu. O kısımdan çizip, notlar aldığım çok yer oldu. Ben de Haller üzerinden biraz olsun kitabı ve felsefesini anlatmaya çalıştım. Umarım kitabı henüz okumamış olan diğer arkadaşlara da katkısı olmuştur, merak-heves ve anlaşılma hususunda. Dar zamanın kitabı değil zaten bildiğiniz gibi. Daha geniş bir zamanda daha detaylı bir okuma yaparsınız. Elbette yeni söyleyeceği şeyler olacaktır. Vakit ayırıp, dikkatli okuduğunuz için teşekkür ediyorum.
1 sonraki yanıtı göster
Anıl okurunun profil resmi
Elinize Sağlık uzun zaman oldu okuyalı ama her bir düşünce, sorgulama ve fikirler hala zihnimde taze. Öylesine bir kitap. Kişilik bölünmeleri Oğuz Atay a esin kaynağı olmuş bir eser. Sizde çok güzel yorumlamışsınız elinize sağlık tekrardan.
Emin K. okurunun profil resmi
Öyle mi? Bunun bilmiyordum işte. Ama doğrudur, çünkü gerek fikir açısından çok yönlü gerekse psikolojik açıdan niteliği olan bir eserdi, ben de elimden geldiğince tat almaya, verimli bir okuma yapmaya çalıştım. Katkınız ve yorumunuz için ben teşekkür ediyorum.
2 sonraki yanıtı göster
Habibe okurunun profil resmi
Kitaptan inanılmaz derecede etkilenmiş birisi olarak ben de birkaç şey söyleyeyim dedim ama diğer arkadaşlar söylemek istediğim her şeyi toparlayıp söylemişler. Gerçekten kitabı çok etkileyici noktalarından yakalayıp, çok güzel tespitler yapmışsınız. Dönem, yazarın psikolojisi, dili, akıcılığı, mantığı... Ben sanırım okuduğum dönemde bir büyülenme hali yaşayıp bazı noktaları gözden kaçırmışım. Ki bu kitabın bana anlatacak daha çok şeyi olduğunu düşünüyorum. Keza birçok cümleniz üzerine de söylenecek çok fazla şey var söz konusu Bozkırkurdu olunca ama o sözlerin de sonunun gelmeyeceğini hissediyorum. Bu güzel inceleme için çok çok teşekkürler, hep yazmanız dileğiyle :)
Emin K. okurunun profil resmi
Yazdıklarınızdan, kitabı okuduğunuz zamanki etkiyi hatırlayıp tekrardan heyecanlandığınızı anlıyorum, bunu aktarabilmiş olmanız yeterli, kelimelerin yetmediği o heyecanı anlayabiliyorum :) Derinliği olan bir kitap olduğu için herkeste farklı karşılığı vardır muhakkak, tabi kimilerinde yeri çok daha başkadır. Söyledikleriniz için de ben çok teşekkür ediyorum, umarım hep okur hep yazarız :)
Bu yorum görüntülenemiyor
Yorum yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekmektedir.