Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

İş'te Y Kuşağı

İnan Acılıoğlu

İş'te Y Kuşağı Sözleri ve Alıntıları

İş'te Y Kuşağı sözleri ve alıntılarını, İş'te Y Kuşağı kitap alıntılarını, İş'te Y Kuşağı en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Hiyerarşi yetki ve sorumlulukta olmalı, iletişimde değil.
Söze değil, karşılarındakinin icraatına göre itibar gösteriyorlar. Teknolojiye olan yatkınlıkları, değişime çok çabuk ayak uydurmaları, tabularının olmaması güçlü yanları. Yüksek motivasyonları var fakat kısa süreli. Satın alma kararlarını doğru datalar üzerinden veriyorlar.
Reklam
Y kuşağı temsilcileri sonuç odaklı, ancak sonuca giden süreçte keyif almak konusunda da tavizleri yok.
Deneyimleyerek öğrenmek, öğrenirken deneyimlemek istiyorlar. Bir eğitimde teorik bilgileri saatlerce dinledikleri zaman değil, aynı eğitim sırasında onları uygulayabildiklerinde, interaktif şekilde eğitimin bir parçası olduklarında öğreniyorlar.
Hızlı yaşayan ve tüketen ,kolay tercih eden, her şey çabuk olsun isteyen Y Kuşağı, planlarda herhangi bir sapma olduğunda bir geri bildirim aldığında veya belirsizlik durumlarında çabuk motivasyonunu kaybedebiliyor.
Sayfa 59 - ElmaKitabı okudu
Y Kuşağı, belirsizlikten hoşlanmıyor ve önünde izleyeceği kariyer çizgisini bilmek istiyor.
Reklam
Y kuşağı temsilcisinin yaşam gayesi, iş-yaşam dengesine önem veren, anlamlı bir kariyere sahip olmak ve arkadaşları ile hayatı doyasıya yaşamak, keyfini çıkarmak.
Meritokraside: -Kayırmacılık yoktur, birileriyle olan yakınlık üste tırmanmak için kişiye fayda sağlamaz. -Yandaşçılık yoktur, kişilerin birtakım kişi veya zümreye ne sağlayacağı değil, toplam sisteme ne katacağı önemlidir. -Ayrımcılık yoktur, kişinin yetenek ve bilgisi, kimliğinin önündedir. Cinsiyet, ırk, din ve geçmiş gibi unsurların hükmü yoktur. -Fırsatlar eşit seviyede herkese sunulur, adil ve nesnel elemelerle kişinin sahip oldukları tartılır, hiyerarşideki konumu buna göre belirlenir.
Sayfa 130 - elmaKitabı okudu
Y Kuşağı üyeleri, rutin işleri sürekli yapmanın veya bir işi uzun süre yapmanın, kişisel gelişimlerine katkıda bulunduğunu düşünmüyorlar. Proje bazlı işleri tamamlamak ve sonunda somut bir başarı elde etmekle motive oluyorlar. Bunu aynı zamanda gelişimleri için önemli bir araç olarak görüyorlar.
Jenerasyonel sistemler teorisi, birbirini takip eden 4 kuşağın 80 veya 100 yılda bir sosyolojik olarak tekrar ettiğini iddia eder. Tarihteki 4 farklı kuşak tipi, dairesel devinim ile kendini tekrarlamaktadır. Teorinin tohumları, modern iktisat ve ekonominin öncülerinden kabul edilen islam düşünürü İbni haldun tarafından atılmıştır. Geçmişi anlayarak geleceği tahmin etme amacı güder.
Sayfa 19 - elmaKitabı okudu