Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Sosyalizmin Alfabesi

Leo Huberman

Sosyalizmin Alfabesi Hakkında

Sosyalizmin Alfabesi konusu, istatistikler, fiyatları ve daha fazlası burada.

Hakkında

Amerikalıların çoğunun sosyalizm konusunda bildikleri tek şey, onu sevmedikleridir. Sosyalizmin, uygulanamaz bir sitem olması nedeniyle komik, hatta şeytanın işi olması nedeniyle, korkutulacak bir şey olduğuna inandırılmışlardır. Günümüzde bu durum, son derece kaygı vericidir. Amerika Birleşik Devletleri'nde, çok yaygın olan bu derece önemli görüşü yeterince incelemeden, taraflı ve tutucu görüşlere dayanarak, görmezlikten gelmek ve suçlamak yanlıştır. Sosyalizm, dünya geneline yansımış bir hakarettir... (Kitabın İçinden)
Çevirmen:
Hasan İlhan
Hasan İlhan
Tahmini Okuma Süresi: 2 sa. 33 dk.Sayfa Sayısı: 90Basım Tarihi: Nisan 2010İlk Yayın Tarihi: 1953Yayınevi: Alter Yayıncılık
ISBN: 9789759007980Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak
Reklam

Kitap İstatistikleri

Kitabın okur profili

Kadın% 41.2
Erkek% 58.8
0-12 Yaş
13-17 Yaş
18-24 Yaş
25-34 Yaş
35-44 Yaş
45-54 Yaş
55-64 Yaş
65+ Yaş

Yazar Hakkında

Leo Huberman
Leo HubermanYazar · 5 kitap
Leo Huberman Amerikalı sosyalist yazar. Joseph ve Fannie Kramerman Hubermanın on bir çocuğunun en küçüğü olarak Newark, New Jerseyde dünyaya gelmiştir. On bir yaşından itibaren hem okumuş, hem de fabrikalarda, bir elektrikçinin yanında ve postanede çalışmıştır. Newark State okulundan mezun olduktan sonra, 1926 yılından itibaren Greenwich Villageda özel bir okulda öğretmenlik yapmış, 1932 yılında ilk kitabı We the People yayınlandıktan sonra Londraya giderek Londra Ekonomi Okulunda lisansına başlamıştır. Daha sonra New York Üniversitesinden fen derecesi almış ve 1937 yılında üstlisansını tamamlamıştır. Columbia Üniversitesinde Sosyal Bilimler Fakültesinde kürsü başkanı olarak vazife almıştır. 1940 yılından itibaren U.S. Week adlı dergide editörlük ve köşe yazarlığı yapmıştır. 1949 yılında Paul Sweezy ile birlikte Monthly Review adlı dergiyi kurmuş ve derginin yardımcı genel yayın yönetmenliğini yapmıştır.rnrnİktisat ve tarihi harmanlayarak kaleme aldığı Orta Çağdan günümüze üretim biçimlerini inceleyen Mans Worldly Goods adlı kitabı, Feodal Toplumdan Yirminci Yüzyıla adıyla Murat Belge tarafından dilimize çevrilmiş ve İletişim Yayınları tarafından basılmıştır.