Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Sonsöz
Bugün içinde yaşadığımız dünya, başkalarına kıyasla hiçbir farklı özelliği bulunmayan kimselerin, en ufak bireysellikten bile yoksun bırakılmış, giderek önceden saptanmış bir soyut davranışlar toplamına dönüşmüş kişilerin dünyası. Günümüzde sorun artık insanın benliğinin bir bölümünü yitirmesi değil, tümünü yitirmesi, hepten yok olmasıdır.
Sayfa 133Kitabı okudu
* "Hayat hikâyemde önemli bir şey yok, başımdan ilginç olaylar geçmedi. Ne yüksek bir mevki sahibiyim, ne de sağlam bir diplomam var. Okulda hiçbir zaman örnek bir öğrenci olamadım, başarısızlıklar her yerde buldu beni. Nerede çalışırsam çalışayım silik, unutulmuş bir memurdum; şefleri memnun edemedim. İstifa ettim mi seviniyorlardı... Bırak gitsin, yaramaz! Çevrem böyle görüyordu beni, haklıydılar belki de."   Bugünkü İran'ın en büyük yazarı, ölümünden birkaç yıl önce böyle demişti. 9 Nisan 1951'de Paris'de canına kıyarken, çok dar bir tanıdıklar çevresinde biliniyor, beğeniliyordu. * Sâdık Hidâyet'in yakın dostlarından Bozorg Alevî bir "Sonsöz" yazmış. Yazarımızın hayatına ve eserine ışık tutması bakımından gerekli görülmüştür.
Sayfa 139 - YKY Yayınları
Reklam
Kafka'nın Davası İçin Sonsöz*
Yasa, suçlunun peşinden gitmez,insan hayatı boyunca "yasaya giriş yolunu arar "yasa sevgisinin geçmesi gereken en zorlu sınav,o sevginin gösterebileceği en büyük alçakgönüllüktür.
Sayfa 189 - Yapı Kredi Yayınları ,Josef K.Kitabı okudu
Sonsöz
Önünde sonunda bir vasıtadır teknoloji; gençlerimiz akıllı telefonlarını bize mesaj göndermek için de kullanabilir, oyunlarla vakit öldürmek için de. Gençlerimizi hayattan saklanmamaya ikna etmeliyiz. Hayattan kaçmak yerine hayatla yüzleşmeye teşvik etmeliyiz onları, sanal hayatın gerçek hayatın yerini almasına itiraz etmeliyiz. Çocuklarımızın dijital dünyadan gerçek âleme çıkmaları için bizim bakışlarımıza ihtiyaçları var, bizim yüzlerimizi görmeye, bizim sözlerimizi duymaya... Henüz onlarla konuşabiliyorken, kelimelerimizi ve hallerimizi paylaşalım. Çocuklarımızı dinlemek için zaman ayıralım. Ruhlarımız birbirine değecek kadar yakın olsun. Dijital değil gerçek çocuklar istiyorsak önce biz anne babalar "gerçek" olmayı seçmeliyiz. Elimizdeki akıllı telefonları, tablet ve diz üstü bilgisayarları yavaş yavaş yere bırakma zamanı. İnsan olmak için, gerçek manada ebeveyn olmak için kendimize bir fırsat verelim. Ve nihayet, çocuklarımıza "hayatın kızları ve oğulları" olmaları için fırsat verelim.
Sayfa 207Kitabı okudu
SONSÖZ Dünya gözlerimi kendi ellerimle örttüm Değdi yorgunluğuma Bir ölüm kaldıydı onu da gördüm Beni pişman etmedi doğduğuma
Ey şiir ne çok acı var içinde...ne çok kırılmış kalbin
GENELEV MEKTUPLARI I. Tenime yabancılaştım, etime Göğsüme kollarıma kalçalarıma Bacaklarıma yabancılaştım. Saçlarım o eski güzelliğini Çoktan yitirdi
Sayfa 30 - Kırmızı Kedi YayınlarıKitabı okudu
Reklam
Sonsöz: Yeniden İnşa Edilecek Bir Dünya
"Geçmiş, artık yeni oyunun önsözü sayılmalı; Gelecek ise senin ve benim gösterimize bağlı."
Sayfa 259Kitabı okudu
Temyiz Mahkemesi
Şu var ki amorfati'yi, "yazgını seveceksin" doktrinini savunan da yine Nietzsche'ydi. Bunun kendi kişisel doğası­nın en önemli öğesi olduğunu söylüyordu Putların Alacakaranlığı'nın "Sonsöz" bölümünde. Öyleyse şunu da sorabiliriz: Umduğumuz şeyin doğru olduğuna inanmak için sağlam bir nedenimiz yoktur da, başımı­za gelen şeyi sevmek için, varolanı sırf varoluyor diye olumlamak için daha sağlam bir nedenimiz mi vardır?
Sonsöz
İnanca para girerse, niyet ne olursa olsun vesvese başlar. Camilere arınmak için gidilmez; esas olan arınıp da camiye gitmektir.
Oğuz Atay'ın Kendi Geleceğini Görmesi
Camide ve kabristanda Oğuz 'u düşündüm. Ailesinden altı kişi kanserden ölmüştü. Belki bu yüzden ölümden sık sık söz ederdi. Son yıllarında da "Otopside belli olur," sözünü sık sık yineliyordu. Ölüm teması, Tutunamayanlar romanında yer alır, "... yapılan otopside beynine bir yapı bozukluğu bulunur, ya da ur filan... kafatasını iki usta parmağın açacağını ve içinde yapacağı küçük bir iki değişiklikle beni tekrar aydınlığa kavuşturacağına inanıyorum..." Geleceğini görmüştü sanki Oğuz. (Bu yazı, Eylembilim kitabından, Altay Gündüz 'ün kitaba yazdığı sonsöz kısmındandır.)
Sayfa 118 - İletişim
Reklam
Sonsöz'den
Dostoyevski her ne kadar sonraları Romantik "babaların" büyüklüğünden bahseden kuşağın abartılı iddiaları ve ahlaki kofluğuna dikkat çekse de "gerçek yaşam"ı, sıradan, tekdüze ve hatta basbayağı maddi olana indirgemekte fanatikçe ısrar eden "evlatlar"a karşı daima babaları tercih etti.
Sayfa 117
Sonsöz Yerine
Orada ise, düşlerin düzenlendiği Yerde birer düş düşmedi ikimize, Aynı düşü gördük, ama düşümüzde Güç, baharın gelişi gibiydi.
Pişman olup, nedamet duyan ve tekrar tekrar istiğfar ve tevbe eden insan; dünya ahiret, akıl kalp dengesini yeniden kurarak mutlu bir hayata yelken açar... #sonsöz #sözünözü 03:33
Sonsöz
Aşıkların sıfatları sayılamayacak kadar çoktur ve bu sıfatların bir sınırı dahi yoktur.
Sayfa 175Kitabı okudu
Sonsöz
Özgürlükçü çağdaş uygarlık değerlerinin resmen yürürlükte olduğu, öte yandan geleneksel otoriter değerlerin uygulandığı ülkemizde iki değer düzeni vardır. Aile içinde ve samimi sosyal durumlarda geleneksel otoriter kültürün değerleri kullanılır, resmi durumlarda da göstermelik davranış düzenine geçilir. İki deger düzenine sahip olma, Türk insanının temel karakteristiklerinden biri olmuştur.
Sayfa 306Kitabı okudu
1.500 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.