Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Şuayb Demir

96 syf.
·
Puan vermedi
Bilim ve Teknik Sayı - 678
Bilim ve Teknik Sayı - 678Bilim ve Teknik Dergisi
8.7/10 · 18 okunma
Reklam
Para-Mutluluk Eleştiri
"Ama gerçek şudur ki ( Maddi olarak zengin olup hayatında mutsuz olanlardan bahsediyor ) herhangi bir maddi servete sahip olmamak bu sorunları çözebilir." Seneca böyle söyledinde, bu yüzyıl için konuşacağım ; Parayı kullanmasını ya da ne istediğini ne yaptığını bilmeyen biri için doğrudur bu bence! Hayatta neyi neden yaptığını bilen ve bir çizgide ilerleyen biriysem o zaman paranın olmasının ya da olmamasının bu söylediğinizle ne alakası olabilir? O takdirde bu söylediği kimler için daha geçerli olduğu belli oldu ya da en azından anlaşıldı diyeyim veya veya ..... Diyede ilerlenebilir.

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
"Neler kaybettiğinizin bile farkında olmadığınız anlarda kim bilir kaç kişi hayatınıza kendi çöpünü boşalttı? Kim bilir anlamsızca yaşanan acılar, doymak bilmez arzular ve gereksiz eğlencelerle ne kadar zamanınızı harcadınız? Peki kendinize, kendinizden ne kaldı? Henüz vadeniz dolamdan içten içe öldüğünüzü fark edeceksiniz." Seneca
Umutsuzluk ve kızgınlık içinde, Düşünürken uzunca duvara bakarım, Gözlerim dağın ucundaki kararan turunculuğa takılır, Derin nefes alır, kesik kesik veririm. Bir gülümseme, Olsun benim olsun başka birinin sebep olduğu, Küçük anılar bile değerlidir o zaman
Reklam
Şuayb Demir tekrar paylaştı.
Hayatın çiçekleri döküldü, sade dikenleri kaldı.
Hayatın bir günü ,diğer bütün günlere benzer.
Şuayb Demir

Şuayb Demir

, bir kitabı okumaya başladı
Stoacının Günlüğü
Stoacının GünlüğüRyan Holiday
8.5/10 · 450 okunma
%3 (14/353)
·
Puan vermedi
Kavramlar, aklımızda oluşagelen düşüncelerdir. O zaman kelimeleri oluşturan şey kavramlardır. Kavramlar aklımızda oluştuysa o zaman aklımız nasıl kavramları oluşturabildi? İnsanlar neden düşündü? Düşünmemek zorsa ve insanlar düşünüyorsa neden düşünememek düşünmekten daha zor bir eylem? Felsefe doğanın kendisinde mi var? Yoksa zaten önceden varolmuş düşünceler mi bizi yönlendiriyor? Kelimeler kavramlar için mi? Yani düşünceler kelimeleri değilde kelimelerin var olması mı bizi akıllı yaptı? O zaman kelimelerin var olmasına neden olan neydi? Ya da kavramların var olmasına neden olan neydi?
Eleştirel Düşünme Kılavuzu
Eleştirel Düşünme KılavuzuGary Kemp · Tübitak Yayınları · 201843 okunma
Retorik Felsefesi
Her bir sözlü ya da yazılı girişim birisini ikna etmek için , bir dürtü ya da birşeylerin inancının ona iyi nedenler vermesi içindir. Dürtüler ya da bir şeylere inanmak için bize iyi sebepler vermez ama inancımızı motive eder. Bunlar sadece kullanılan kelimelerin gücünden doğar.
Reklam
%3 (14/353)
Eleştirel Düşünme Kılavuzu
Eleştirel Düşünme KılavuzuGary Kemp
8.9/10 · 43 okunma
Şuayb Demir

Şuayb Demir

, 2024 okuma hedefini güncelledi.
2024 OKUMA HEDEFİ
9/32 kitap - %28 tamamlandı
9 kitap okudu
32 kitap
1.158 sayfa
1 inceleme
4 alıntı
10 günde 1 kitap okumalı.
354 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.