Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Sefa Saygılı

Sefa SaygılıÇocuk Psikolojisi yazarı
Yazar
Derleyen
Çevirmen
7.3/10
263 Kişi
1.253
Okunma
57
Beğeni
8,3bin
Görüntülenme

Hakkında

1956 yılında İskenderun'da doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini bu şehirde yaptıktan sonra girdiği İstanbul Tıp Fakültesi'nden 1980'de mezun olarak doktor oldu. Ardından aynı fakültenin psikiyatri kliniğinde uzmanlık eğitimine başladı ve 1984 yılında psikiyatri uzmanı unvanını aldı. KKTC Girne'deki yedek subaylık gö-' revinden sonra 1985'te Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde çalışmaya başladı. 1990'da psikiyatri şef muavini, 1991'de İstanbul Tıp Fakültesinde girdiği sınavla psikiyatri doçenti oldu. 1992'de psikiyatri klinik şefi olarak Vakıf Gureba Hastanesinde göreve başladı. Halen bu görevini sürdürmektedir. Doç. Saygılı, 1988-1998 yılları arasında Zaman Gazetesinin sağlık köşesini idare etmiştir. 1989 yılında seçildiği Yeşilay Genel Başkan Yardımcılığı görevini de yürütmektedir. "Doktorunuz Diyor ki", "Dengeli Beslenme Sağlıklı Zayıflama", "Annemi İstiyorum", "Babacığım Neredesin?", "Sağlık Bilinci", "Dünyayı Aldatanlar", "Ayhan Songar", "Mazhar Osman", "Evlilikte Mutluluk Sanatı", "Gerçeği Arayanlar", "Strese Son", "Beyin ve Ruh", "Mutluluk Elimizde", "Sağlıklı Beslenme", "Gıda Rehberi" adlı kitapları yayınlanmış olan Doç. Dr. Sefa Saygılı aynı zamanda "Sağlık Yolu" dergisini iki yıldır çıkarmaktadır.
Unvan:
Türk Psikiyatri Profesörü, Gazeteci, Yazar
Doğum:
İskenderun, 1956

Okurlar

57 okur beğendi.
1.253 okur okudu.
34 okur okuyor.
657 okur okuyacak.
25 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Reklam
"Zaten beyin bir orkestra ise her nöron farklı bir enstrüman çalmaktadır. Orkestra şefinin olmadığı bir ortam da beyin bu karışıklığı nasıl anlamlı hale getirmektedir?"
Mutluluk dışarıda aranmaz, çünkü içimizdedir.
Her insan sıklıkla kendisinden bahseder. "Görüşüm" der, "şahsiyetim" der, kısacası "ben" der. Bu "ben"in yerini insan vücudunda aradığımızda, insan hücrelerinden başka bir şey göremiyoruz. Bakıyoruz ki üçte ikisi su olan ve gramında 5 milyar olmak üzere 3×10¹⁴ (=300 trilyon) hücreden oluşan insanın "ben"i için yer yoktur. Bu hücrelerde ise onlara ait gereçlerden başka bir şeye rastlamıyoruz. Acaba "ben" nerededir?
Sayfa 34 - Elit kültürKitabı okudu
... mutsuzluk bir salgın gibidir. Herkes olumsuzluklarını ön plana çıkarmakta, sanki mutsuz olmak için elinden geleni yapmakta..
Bir Afrika atasözü “Niye inşa edildiğini bilmeden, bir duvarı yıkma” der.
Sayfa 171 - KaknüsKitabı okudu
Reklam

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
168 syf.
·
Puan vermedi
Öncelikle babaların ve baba adaylarının hatta tüm erkeklerin okuması gereken bir kitap olduğunu düşünüyorum. Açıkçası bu tarz okumalara göre ebeveynlik, babalık yönünden başlangıç için güzel bir kitap. Konuları açık, sade ve akıcı bir üslupla anlatmış. Kitapta babanın çocuklarına karşı tutumlarından, aileyi her zaman öncelik tutması ve nasıl iletişim sağlaması gerektiğine değinmiş. Ayrıca yazarın bazı seanslarına örnek verilmiş. Bu örneklerden çocukların şimdi ki ve gelecek yaşantılarında yaşadığı olumsuzlukların çoğunun temelinde baba sevgisi, doğru şekilde baba-çocuk iletişimi, babanın doğru rol model olmadığını görebiliyoruz. Okunması gereken bir kitap olduğunu düşünüyorum. Bir bilgi dahi olsa doğru davranışımızla çocuğumuzla aramızdaki bağı kuvvetlendirmek onun şimdi ve gelecek zamanki yaşantısında çoğu şeyi olumlu yönden etkiler. Okumaktan zarar gelmez. "Ben her türlü iyi bir baba olurum, ben bunları zaten biliyorum" gibi şeyler demek yetmiyor maalesef. Zaten yapılan araştırmalarda, buna kitapta daha detaylı yer verildi, işlerinden çok ailesine, çocuklarına öncelik tanıyan babaların çocukları daha sağlıklı bir birey olarak yetişmiş oluyor. Tabi bunlar anneler içinde geçerli ama onlar için
Anne Olma Sanatı
Anne Olma Sanatı
kitabı var. (Tabi ben okumadım ama yazardan sebep güzel olduğuna inanıyorum.) Keyifli ve bol istifadeli okumalar dilerim :)
Baba Olma Sanatı
Baba Olma SanatıAli Çankırılı · Zafer Yayınları · 201376 okunma
Reklam
235 syf.
8/10 puan verdi
Genel olarak söylemek istediklerim şunlar:
•Her ne yapıyorsam yapayım inanılmaz bir beyne sahibim. Bu beyin çok kompleks bir yapıya sahip olmakla beraber tamamen anlaşılamayacak bir şey de değildir. • Tembel olmayı, zamanı öldürmeyi, kendimizi beceriksiz ve yetersiz görmeyi her şekilde zihne öğreten biziz. Eğer bunları öğrenebiliyorsak, çalışkan olmayı, disiplinli ve kendimizle barışık içinde yaşamayı, olumlu düşünceyi ve bununla ilgili bütün güzellik ve becerileri kendimize öğretebiliriz, Bu mümkün. •Beynimizde milyarlarca Nöron var her bir nöronun ortalama 60 GB bir hafızası sahip, Kur’an’ı ezberleyen biri ortalama 20-30 MB alanı doldurur. Bu şunu gösterir ki beynimize çok yüksek oranda Bilgi Yükleyebiliriz! •Okumak, Tefekkür etmek, bedensel egzersizler yapmak, duygusal zekamızı geliştirmek için şiir okumak beyin için muazzam etkilere sahip. •Besin olarak beyne lazım iki önemli faktör var: Oksijen ve Glikoz. Oksijen için temiz hava ve bol su içmek, Glikoz içinse baklagiller ve şeker içeren çeşitli meyveler yenmeli. •Fazla yemek hazımsızlığa sebep olur, beyne giden kanlar mide ve bağırsaklar aktif çalıştığında yavaş gider ve proaktif çalışmasını zayıflatır, Bu sebeple az yenmeli ve gerekirse günlük yemek saatleri 4 5 öğüne çıkartılarak az yemeye çalışılmalı.. Kitap Gerçek Anlamda Harika Diyebileceğim Seviyede değil, Fakat okunduğu taktirde kişiye muhakkak eski halinden farklı bir etki yaratacaktır. Keyifli Okumalar...
Dehanı Keşfet Zekanı Ve Hafızanı Geliştir
Dehanı Keşfet Zekanı Ve Hafızanı GeliştirSefa Saygılı · hayat yayınları · 201169 okunma
144 syf.
6/10 puan verdi
Bebeklik ve Çocukluk sürecine kadar gelisen psikolojik ve biyolojik süreçleri ince detayları ile ele alan yazar bir olay örgüsünden cok bi oluşumun gelişimi hakkinda bilgi verme kaygısı güdüyor.Ozelikle altini çizdigim yalın , basit gibi dursada :"Seni seviyorum cümlesinden çok davranisimizla ve bakisimizla ona sevdiğimizi bildirmeliyiz"dedigi cocuklara olan yaklasımımızda asla mükemmel olmak zorunda olmadıgımızı bize hatırlatiyor . Herkes icin bir başucu kitabı olmaya bilir Fakat okumakta ögrenmekte fayda görüyorum.
Çocuk Psikolojisi
Çocuk PsikolojisiSefa Saygılı · Nesil Yayınları · 2007150 okunma