Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

İsmet Emre

İsmet EmrePostmodernizm ve Edebiyat yazarı
Yazar
Editör
7.1/10
16 Kişi
74
Okunma
14
Beğeni
2.312
Görüntülenme

Hakkında

Şair ve yazar. 1966, Çakallı / Besni (Adıyaman) doğumlu. Gölbaşı Lisesi (1985), Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesini (1990) mezunu. 1991 yılından itibaren Cumhuriyet Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Bölümünde öğretim elemanı olarak görev yapmaktadır. Lisans tezi: “Sezai Karakoç’un Sanat ve Edebiyat Görüşleri” (1990); yüksek lisans tezi: “Edebiyat-ı Umumiye Mecmuası” (1993). “Gençlik, Kültür Edebiyat” başlığını taşıyan ilk denemesi, Kültür-Edebiyat dergisinde (Haziran, 1986) yer almıştı. Diğer ürünleri Zaman gazetesi (1987-90) ile İslâm (1987-90), Mavera (1988-90), İlim ve Sanat, Millî Kültür, Serzeniş, Söğüt Edebiyat Notları, Ruzigar vd. dergilerinde yayımlandı. Türkiye Yazarlar Birliği üyesidir.
Unvan:
Yazar, Şair
Doğum:
Adıyaman, Türkiye, 1966

Okurlar

14 okur beğendi.
74 okur okudu.
7 okur okuyor.
17 okur okuyacak.
9 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Çocukluğun biteceğini bilsek sokaktan eve döner miydik hiç? Küçüleceğini bilsek yüreğimizin neler neler koymazdık içine?
Reklam
“Her gerçeğin yerini bir hiper gerçek, asılın yerini çoğalabilen fotokopiler almıştır. Artık içinde yaşanılan dünya bir kopyalar, imitasyonlar dünyasıdır. Gerçek kendini bize fark ettirmeden ortadan kaybolmuştur.”
Sayfa 167Kitabı okudu
Belki de aradığın şey buydu. Belki de ne zamandır beklediğin şey, kendinden beklenmeyeni yapmak, bir kitap için yolculuğa çıkmaktı; ne şu, ne bu!..
Kuş için kanadı kırılmaktır ölüm. İnsan için yüreğine yara düşmek. İnsanın kanadı yüreği olsa gerek...
Hayatın bütün şıklarını doğru işaretlemiş tek bir mutlu insan var mıdır acaba?
Bütün mesele ötekini yok etmeden yaşamayı bilmektir.
İsmet Emre
İsmet Emre
Reklam
Bir ıslık çalsa gece, bir şarkı söylese Üşüyen kalpler böylece kendine gelse
İsmet Emre
İsmet Emre

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
160 syf.
·
Puan vermedi
·
11 günde okudu
Yazarın okuduğum ilk eseriydi. Tür olarak hikâye kategorisine alınmış gibi görünse bile aslında bir hikâye kitabı değil. Belli bir olay örgüsü yok. Yazar daha çok geçmişe olan özlemini ve içinde bulunduğumuz çağa sitemini dile getirmiş. Herkese iyi okumalar... Yeni bir çağ başlıyor dostlarım; camın, naylonun, kartonun çağı...Çürümeyenin ama olmayanın da... "Dijital Çağ" diyoruz adına. Her yerde, her şeyin, her an hazır olduğu ama asla heves edilmediği.
Dijital Yazılar
Dijital Yazılarİsmet Emre · Karakum Yayınevi · 201911 okunma
380 syf.
·
Puan vermedi
·
6 günde okudu
Postmodernizmi her yerde okuruz ancak postmodern edebiyata ilişkin ilk yapıtlardan biri bu eser. Çağımızın felsefecisi, yakın bir tarihte yitirdiğimiz Fransız düşünür Jacques Derrida'nın postyapısalcı dil yaklaşımları, göstergede gösterilenin çokluğu ve alımlayana göre değişebileceği kitapta anlatılmakta.Akla yaslanan modernizm karşısında "saçma"ya "belirsizlik"e, "gizem"e ve daha nice şeye yaslanan postmodernizmin edebiyata yansımasını yakalamak için okuyunuz. Kafka'nın "Bölünmüşlüğü","bitmemişliği", Nietzsche'nin "Hiç" i daha iyi anlaşılır okuyunca.
Postmodernizm ve Edebiyat
Postmodernizm ve Edebiyatİsmet Emre · Anı Yayınları · 200621 okunma
Reklam
493 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
8 günde okudu
Edebi metin okumalarında, edebiyatla psikoloji'nin birbiriyle kimi zaman paralel, kimi zaman sarmal bir ilişki içinde olduğunu bilmesek de hissetmişizdir okur olarak. Bu kitap bu konuyu hislerimizin daha ilerisine taşıyarak, adım adım edebiyatla psikoloji arasındaki derin bağı masaya yatırmaktadır. İnsanın ruhsal yapısını inceleyen psikoloji ile
Edebiyat ve Psikoloji
Edebiyat ve Psikolojiİsmet Emre · Anı Yayınları · 200012 okunma