Ş. Teoman Duralı

Omurgasızlaştırılmış Türklük yazarı
Yazar
8.8/10
245 Kişi
1.200
Okunma
514
Beğeni
14,1bin
Görüntülenme

Ş. Teoman Duralı Yorumları ve İncelemeleri

Ş. Teoman Duralı yorumları ve incelemelerini, Ş. Teoman Duralı kitabı hakkındaki okur görüşlerini , Ş. Teoman Duralı puanlarını 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
213 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
Hayatımızı dayadığımız sırtımızı verdiğimiz temel inançlar felsefe-bilimde aranmaz aranmamalıdır. Zirâ felsefe-bilim yaşatmaz; hayatî ihtiyâçları karşılamak üzre oluşturulmaz. Sâdece merakı tatmine bilgi edinmeğe yöneliktir. Felsefenin metafiziğinde "bilgi"; bilginin nereden neşet ettiği yapısı ve tabiatı araştırılıp elde edilirken bilimlerde varolanların keşfinden elde edilir.Felsefe Bilimin Odağında Metafizik adlı eser bilginin nereden neşet ettiğini yapısını ve tabiatını; tarihsel çerçevede derinlemesine ve mukayeseli olarak ele almaktadır.
Felsefe Bilimin Odağında Metafizik
Felsefe Bilimin Odağında MetafizikŞ. Teoman Duralı · Şule Yayınları · 201940 okunma
226 syf.
4/10 puan verdi
Bilseydim doğrudan Kadir Mısıroğlu okurdum..
Yazar harf inkılabına takmış.. Aklına estikçe gönderme yapıp laf sokuyor.. "Çağdaş medeniyetin üstüne çıkmayı -çıkmak ne demekse- bir yana bırakınız , çağdaş medeniyet seviyesine bile erişemedik." diyerek de gönderme yapmadan edemiyor.. Malum üstüne çıkmak dediği tabir Atatürk'e aittir.. Bir de şu ifadesi var; "Filvaki doksan yıla yakın geçmişi ile Kemali din, Türk milletinin uyuşturucu, aptallaştırıcı afyonu olmuştur.
Omurgasızlaştırılmış Türklük
Omurgasızlaştırılmış TürklükŞ. Teoman Duralı · Dergah Yayınları · 2013222 okunma
Reklam
213 syf.
·
Puan vermedi
·
21 günde okudu
Felsefe ile ilgilenenlere tavsiye ediyorum. T. Duralının konuşmaları derlenerek kitap haline getirilmiş. Okurken en çok dikkatimi çeken durumlardan biri hocanın olayları tanımlama daki etkileyiciliği. Gerçekten tanımlar ve bağlantılar o kadar güzel yapılıyor ki yazarın felsefeci olduğunu anlıyorsunuz. Ne kadar iyi bir edebiyatçı olursa olsun bir felsefeci gibi kavramlara tanımlamalara hakim olamayacağını düşünüyorum. Okunmasınını tavsiye ediyorum
Felsefe Bilimin Odağında Metafizik
Felsefe Bilimin Odağında MetafizikŞ. Teoman Duralı · Şule Yayınları · 201940 okunma
·
Puan vermedi
Dün gece, Şaban Teoman Duralı Hoca’dan başlayıp da sonunu getirmekte oldukça zorlandığım bu kitap hakkında sizlere birkaç şey söylemek istiyorum. Kendisine hürmetim vardır, ancak bu çalışmada tarihî açıdan yapmış olduğu gereksiz yorumlarla birlikte, kaynakça kullanışındaki yanlışlıkları görmek beni açıkçası çok yordu. Kafamda belki de farklı bir kitap okuyacağımı tasavvur etmiştim, bilmiyorum. Felsefi açıdan Türklük şuuruna dair daha farklı yorumlar yapmasını bekliyordum belki de. Okuyanların fikirlerini de almak, üzerine istişare yapmak da isterim elbette ama ne yazık ki benim sevmediğim kitaplardan biri oldu.
Omurgasızlaştırılmış Türklük
Omurgasızlaştırılmış TürklükŞ. Teoman Duralı · Dergah Yayınları · 2013222 okunma
226 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
Benim için önemli olan bir eser
Bugün üniversitesi 1. sınıf öğrencisi iken okuduğum bu kitabın incelemesini yapmak istiyorum. İlk önce kitabın yazarı değerli Prof. Dr. Ş. Teoman Duralıdan bahsetmek isterim. Kendisi Türkiyede felsefe diyince akla gelen ilk isimlerden biridir. Teoman hocayı bir televizyon programında görmüştüm. Türk dili hakkında söyledikleri beni çok etkilemişti. Daha sonra kendisini takip etmeye başladım. Üniversitede iken ilk kitabını okudum. Okuduğum bu eser 'Omurgasızlaştırılmış Türklük' dü. Bu eser ismi üzerinden anlaşılacağı üzere Türk devletinin felsefi, tarihi, lisanı gibi birçok konuda vahameti ortaya seriyordu. Özellikle dil konusunda Teoman çok hassas olduğunu görmekteyiz bu eserde. Kendisi "Ben bir dil milliyetçisiyim" diye meşhur bir sözü de vardır. Eserin içeriğinde Türk tarihinden, kurduğu devletlerden, diğer Çin, İran gibi milletlerle olan ilişkilerden, İslâmiyet ile tanışmasından, Selçuklu ve Osmanlı'dan ve son olarak Türkiyeden bahseder. Türkçe' nin bir felsefî dil olmasına ramak kalmışken dil devrimi ile bunun gerçekleşmesine mani olunduğunu gözler önüne seriyor. Kültür taşıyıcısının dil olduğu. Bundan dolayı dilin çok ama çok önemli olduğunu belirtiyor. Özet olarak bu eser benim bakış açımı geliştiren bir eser oldu. Bu eser sayesinde tarihteki olaylara bakışım daha da genişledi. İyi ki böyle değerli bir insan ile tanışmışım. Sizede okumayı tavsiye ediyorum. Şimdiden keyifli okumalar.
Omurgasızlaştırılmış Türklük
Omurgasızlaştırılmış TürklükŞ. Teoman Duralı · Dergah Yayınları · 2013222 okunma
557 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
Bir toplumun yahut milletin en önemli iki dayanağından biri diniyken öbürü de dilidir. Birincisi vicdânı, ötekisiyse bilincidir. İkisini ortadan kaldırmak kültür soykırımıdır. İnsanî cihetten korkunçluğu bir yanı, kavmî-bedeni soykırım sonucunda katledilen toplumun kılınç artıkları yeniden üremenin yolunu bulabilirler Buna karşılık kültür soykırımına uğramış toplumun, milletin yahut kavmin kendini tekrar toparlayıp hayat bulması mümkün görünmez.
Kutadgubilig Türkcenin Felsefe-Bilim Sözlüğü
Kutadgubilig Türkcenin Felsefe-Bilim SözlüğüŞ. Teoman Duralı · Dergah Yayınları · 20139 okunma
Reklam
89 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.