20 Ağustos 1914
Konuşmak benim doğama tamamen aykırı.
Söylediğim her şey, benim anlayışıma göre yanlış. Bana göre, konuşma, söylediğim her şeyin ciddiyetini ve önemini ortadan kaldırıyor. Bana göre bunun tam tersi olması daha doğru olurdu.
...
Tuhaf bir halim daha var, ne ana, ne kardeş, ne de en yakın akrabamın kendi zihniyet ve telakkilerine göre bana şu veya bu tavsiyede ve nasihatlerde bulunmasına tahammülüm yoktu.
Bazı hikâyeler tam tahmin ettiğin gibi ilerler. Bazılarıysa son sayfada tüm bildiklerini sorgulatır. 🤯
Ters köşeleri seviyorsan, seni sonuna kadar merakta bırakacak 3 kitap önerisini keşfetmeye hazır ol!
20 Haziran 1914
Gözlerin işi bitti, şimdi kalbinizin işine, içinizdeki o esir imgelere odaklanın; çünkü onları yendiniz, ama yine de onları tanımıyorsunuz.
...
Rilke ve Andreas-Salomé: Mektuplarla anlatılan bir aşk hikayesi (1897-1926)·Kitabı okudu
Bugünün dünyası 1914'ten önceki dünyayla, özellikle de o dönemin insanlarının hayal ettiği gelecekle karşılaştırıldığında, çorak, açlık çekilen ve harap olmuş bir yerdir.