Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

ᴀsᴇɴᴀᴛ

ᴀsᴇɴᴀᴛ tekrar paylaştı.
RT yapalım
Selamu aleyküm arkadaşlar 🖐 Burdaki bir kardeşimizin hasta akrabasına şifa niyetine; 🔹Ya-Şafi 🔹ihlas, Felak ve Nas 🔹Yasin-i Şerif okuma kararı aldık yardımcı olabilecekler 5 güne kadar haber edebilir mi? (Not:etiket yaptıklarımdan itiraz istemiyorum 🤞)
Reklam
ᴀsᴇɴᴀᴛ tekrar paylaştı.
Rica etsem bu tür fotoları çokça yayalım. Zülme engel olamayorsak bari yayalım
ᴀsᴇɴᴀᴛ
Bir kitabı okumaya başladı
Hünkarım
HünkarımBahadır Yenişehirlioğlu
9/10 · 1.848 okunma

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
ᴀsᴇɴᴀᴛ
Bir kitabı okumayı düşünüyor
Payitaht'tan rahmet elini çekti mi? Gök y üzünde yanan o altın kandil sönüyor mu? Övünmek için değil ama söyleyeyim satmadım ruhumu asla. Kara kış daha da güçlendirdi görev aşkımı ve sadakatimi.
Reklam
Mümin, kötü bir işe niyetlense fakat biraz düşünüp o işi yapmaktan vazgeçse bu davranışı kendisine bir sevap kazandırır.
Gavs-ı Kasrevî (k.s) ahirete irtihaline yakın yaptığı bir sohbetinde mürşid-i kâmili olan Şâh-ı Hazne’nin (k.s) ismini zikrederek aslında kendi hayatından bir misal vermişti: "Şâh-ı Hazne (k.s) kendini bildiği (mükellef olduğu) günden hayatının sonuna kadar attığı adımlara kadar hiçbir işindeki niyetini Allah Teâlâ'nın rızasından ayırmamıştır."
Öte yandan münafık bir kişi, görünüşte güzel işler yapabilir. Namaz kılar, oruç tutar, hacca gider... Fakat niyeti Allah Teâlâ'nın rızası olmadığı için bu amellerden fayda görmediği gibi yaptıkları ahirette kendisine azap sebebi olur. Göreceği azap, münafıklığın cezasıdır.
Bunların tam aksine zulüm ve günah da, iyi niyet ile işlenirse yine günah olur. Böyle işleri terk etmek ise sevaptır. Öte yandan kişi, yapılması günah olan işleri günah olduğunu bilmeyerek yaptığında da sorumluluktan kurtulamaz. Çünkü bir müslümanın bilmesi gereken şeyleri bilmemek ve öğrenmemek de vebaldir.
Mesela bir kimse birinin gönlünü almak için bir başka gönlü incitse veya başkasının malı ile sadaka verse; cami, han, hamam veya kervansaray yaptırsa; yahut faiz ile elde edilen bir gelirden şehirler imar etse, ihtiyacı olanları sevindirse sevap kazanamaz. Bunlardan sevap beklemek beyhude bir iştir.
Reklam
Kuşkusuz niyetin en mühim taraflarından biri haramlardan kaçınmaktır. Çünkü haram işleyerek salih amel yapılamaz ve haramların iyi niyetle yapılması bunları haramlıktan çıkarmaz.
Niyetin fazileti iyi bilinmelidir. Zira bütün amellerin özü niyettir ve akıbeti niyete bağlıdır. Bunun için Fahr-i Alem (s.a.v) şöyle buyurmuştur: "Şüphesiz Allah Teâlâ sizin suretlerinize ve mallarınıza bakmaz. O sizin ancak kalplerinize ve amellerinize bakar." (Müslim, Birr, 33)
60 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.