Temmuz, Ağustos ve Eylül ayında dinlediklerim: 1. Miyase Sertbarut - Ara alem 1: Tarlakoz’un tuzağı (fantastik) 2. Morgan Rice - Felsefe yüzüğü 4: Bir şeref haykırışı (fantastik) 3. Hanzade Servi - Hortlaklar geçidi (paranormal, gerilim, gençlik) 4. Marliese Arold - Sihirli kızlar 3: Dikenli ağacın gizemi (fantastik) 5. N.İpek Gökdel - Kara kalem (fantastik) 6. Hanzade Servi - Karakuranın düşleri (paranormal/ gençlik) 7. N.İpek Gökdel - Kara Kalem 2: Kayıp bey efsanesi (fantastik) 8. N.İpek Gökdel - Kara Kalem 3: Muhafızname (fantastik) 9. Rana Demiriz - Endülüste bir hafta (gençlik-macera) 10. N.İpek Gökdel - Kefaret (roman) 11. Tess Geritsen - Gölgesizlerin tutkulu dansı (polisiye) 12. Ayşe Kulin - Köprü (roman) 13. Morgan Rice - Felsefe yüzüğü 5: Şeref yemini (fantastik) 14. Henning Mankell - Kurt Wallander serisi 1: Karanlık yüz (polisiye) 15. Stie Glarson - Arı kovanına çomak sokan kız (polisiye) 16. Herman Meville - Katip Bartlebe (klasik) 17. Vassilis Papatheodoru - Bir Pekin ördeğinin tam 15 yıl 5 ay süren yolculuğu (roman) 18. Tess Geritsen - Gece gelen (paranormal-gerilim) /tekrar/ 19. 221B dergisi - Sayı 3 (polisiye) 20. 221B dergisi - Sayı 4 (polisiye) 21. Arnold İndridason - Hipotermi (polisiye) 22. Elxan Elatlı - Alternativ əməliyyat (polisiye)
Haziran ayında dinlediklerim: 1. Alexander Belyaev - Su adamı 2. Elxan Elatlı - Qisas gecesi 3. Jeffrey Archer - Kılıçtan daha keskin 4. Elxan Elatlı - Arxalı canavar 5. Francess Hudgson Brunett - Küçük prenses 6. Miguel de Servantes - Don Kişot 7. Ahmet Ümit - Beyoğlunun en güzel abisi 8. Sabahattin Ali - İçimizdeki şeytan 9.
Reklam
Romanın en can alıcı noktası galiba bu muha-sebedir; Raskolnikov’un kendi insani tarala-rıyla yüzleşmesi ve barışması anı: Hiç kimse hayatta yalnız yaşayamaz, insan toplumsal bir varlıktır ve kendisi de ne Sonya’nın aşkı ne de ailesinin tesellisi olmadan yaşayabilir. Ve onları tekrar yanında görebilmek için bu büyük bedeli ödeyecek, cezasını çekecektir.
bu kuramlar bugün bize suçun tarih içinde hep var olduğunu ancak toplumsal zemine göre niteliğinin değiştiğini ve çeşitliliği-nin arttığını ve giderek daha da karmaşık hale geldiğini gösteriyor.
Aleyhindeki deliller karşısında dayanamayan Gourbin, kaldığı evdeki saati ileri alarak arka-daşlarını kandırdığını ve bu sayede yattıktan sonra evden çıkıp Marie’yi öldürmesine rağmen masumiyetine tanıklık etmelerini sağladığını itiraf etti. Locard’ın titiz çalışması olmasaydı çok büyük ihtimalle Gourbin’in tanıkları geçerli kalacak ve cinayet çözülemeyecekti.
Rojas’a ölü bulduktan sonra çocuklara dokunup dokunmadığını sordular. Rojas dokunmadığını söyleyince, “Madem öyle,” diye sordular, “kanlı parmak izinin kapıda ne işi var?” Rojas, genç sevgilisiyle evlenebilmek için çocuklarını bir kaya parçasıyla öldürdüğünü itiraf etti. Hüküm giydi ve müebbet hapse çarp-tırıldı. Bu vaka, parmak izi sayesinde çözülen ilk cinayet vakası olarak kabul edilmektedir.
Reklam
19 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.