Sizden biri, dua ettim de kabul olmadı, diyerek acele etmediği müddetçe duası kabul olur. •Buharî, Da’avât, 80/22; Müslim, ez-Zikr ve’d-Dua, 48/90.
Enbiyâ Suresi 89 ve 90. Ayet-i Kerîme
• 89: Zekeriyyâ’yı da an! Hani o, rabbine şöyle niyaz etmişti: “Rabbim! Geride kalanların en hayırlısı sensin, yine de sen beni yalnız (çocuksuz) bırakma!” • 90: Biz onun da duasını kabul ettik ve ona Yahyâ’yı verdik; eşini de bunun için elverişli kıldık. Onlar, hayır işlerinde koşuşurlar, umarak ve korkarak bize yalvarırlardı; onlar, bize karşı derin saygı içindeydiler.
Alıntı
Etimoloji Defteri
Mücellit Nedir ?
Dünyanın gizli kralı İmu
Daha da çarpıcı bir iletişim biçimi olan boş taht, Dünya Hükümetinin "demokrasi" görünüşünün en açık örneklerinden biridir. 90. ciltteki Reverie sırasında ortaya çıkan bu görkemli taht, hükümetin amblemini taşır ve dünyanın merkezinde yerleştirilmiştir. Onu çevreleyen yirmi silah, Dünya Hükümetini kuran yirmi kralın birliğini simgeler. Hiç kimsenin bu tahta oturma hakkı yoktur ve bu taht, kralların üzerine yemin ettiği bir barış sembolü olarak görülür. Gerçekte ise durum oldukça farklıdır çünkü Lord Imu adında tek bir hükümdar vardır. Hakkında çok az şey bilinir, varlığı gizli tutulur ve Imu'nun otoritesi, oturduğu tahtın önünde diz çöken beş ihtiyarın bile önündedir. Böylece, Dünya Hükümeti görünüşte demokratik bir düzen sürdürürken özünde tek bir liderin hüküm sürdüğü despotik bir sistemle yönetilmektedir.
Sayfa 45·Kitabı okuyor
Beled 90/4
Evet, Allah kurtuluşu verir; ama acizce bekleyene değil, gayretle yürüyene verir. Bu dünya, çaba diyarıdır. Elinden geldiğince çabalayıp koş! Hiçbir şey kolay elde edilmez. Zira Allah buyurmuştur: “Andolsun, biz insanı meşakkat içinde yarattık.”
Sayfa 210 - Nida yayınları
1000Kitap
90'larda çocuk olmak
Bakkal yoluna düşerdik. Benim alacağım şey hep aynı olurdu. Güllü lokum alırdım. Lokum olmasından ziyade güzel kokusu hoşuma giderdi. Ablam leblebi tozu ile pudra şekerini karıştırır yerdi. Ben leblebi tozuna, pudra şekerine hızla üflerdim, ablamın eli yüzü toza bulanırdı.
Sayfa 56 - İletişim Yayınları 1. Baskı 2021, İstanbul [Kara Tabak]·Kitabı okudu
Sence en büyük zaman kaybı nedir kendini başkalarıyla karşılaştırmak dedi köstebek “İşin doğrusu hep resim olsun istiyorum, birer ada gibiler, sözcüklerin denizinde onlara sığınabiliriz.” (s.8) “Tilki genellikle sessiz ve hayat onu incittiği için temkinli.” (s.9) “Maceraları baharda, bir an kar yağarken öbür an güneşin çıktığı bir zamanda geçiyor, hayat da biraz böyle – bir anda değişebiliyor.” (s.10) “‘Aslında herkes el yordamıyla ilerliyor.’ O yüzden ben derim ki kanatlarınızı açın ve hayallerinizin peşinden gidin.” (s.11) “‘Başarı ne sence?’ diye sordu çocuk. ‘Sevmek,’ dedi köstebek.” (s.19) “‘Çok sevdiğin bir söz var mı?’ diye sordu çocuk.Evet,’ dedi köstebek.Neymiş?’ ‘Başta başaramazsan biraz pasta ye.’ ‘Anladım, işe yarıyor mı peki?’ ‘Her seferinde.'” (s.21) “‘Sence en büyük zaman kaybı nedir?’ ‘Kendini başkalarıyla karşılaştırmak,’ dedi köstebek.” (s.24) “‘Acaba öğrendiklerini unutma okulu diye bir şey var mı?'” (s.25) “‘Tanıdığım yaşlı köstebeklerin çoğu, keşke korkularımızı daha az dinleseydik, hayallerimize daha çok kulak verseydik diyor.'” (s.27) “‘Daha az korksak nasıl olurduk bir düşünsene.'” (s.29) “‘Sahip olduğumuz en büyük özgürlüklerden biri, olaylara nasıl tepki verdiğimiz.'” (s.35) “‘Anda nasıl yaşanacağını öğrendim.’
Duygu ve Düşünce