Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur
96 syf.
10/10 puan verdi
·
3 günde okudu
Kaçıncı okuyuşum bu kitabı hatırlamıyorum. Belki her okuduğumda farklı şeyler hissetmiş olabilirim. Ama bu sefer daha farklı şeyler hissettim. Kitabı okudukça ya bitirmek istemedim ya da satırlarında kaybolmak istediğim için 96 sayfalık kitabı üç gün boyunca elimde tuttum. Kapak tasarımını çok beğenmiştim kitabı ilk gördüğümde. Ve içeriği de huzur verici. Mis gibi eskiler kokuyor. Eskileri özlemek... 90'larda doğup büyudüyseniz bu kitapta çok şey bulursunuz. Yazarın şiirsel dilini de ayrıca çok sevdim. Bazı cümleler de kendinizi buluyorsunuz. Daha önce çizdiğim cümlelere yeni cümleler ekledim. Ve iyi ki tekrar okumuşum. Belki ilerde tekrar yine okurum.
Belki de Senin Hikayendir
Belki de Senin HikayendirAbdülkerim Kolat · Eşik Yayınları · 201682 okunma
PKK söz konusu olunca gün ışığına çıkmamış çok sayıda "iç infaz" ve kuşkulu ölüm olayı olduğunu biliyoruz. Doktor Baran olayı da bunlardan biri...
Sayfa 172 - İletişimKitabı okuyor
Reklam
Cehennem, hayatın en lüzumlu ve basit ihtiyaçlarının, korkunç bir güçlükle temin edilmeye çalışıldığı yerde başlar. H.FAST
Feodal anlayış ve düşünüş biçiminin ağır bastığı insanlarda kişinin “nereli” olduğu özellikle önem taşır. Yakınlaşmak veya uzaklaşmak vesilesidir bu.
PKK halkın dini hassasiyetleri ile karşı karşıya gelen bir tutumu benimseseydi, hiç kuşkusuz, bu dini şahsiyetlerle ve halkın önemli bir kesimiyle de ilişki kuramazdı.
Reklam
..." En genç ve yiğit olanlarimizi sunduk sana, ey halk!" Daha ne kadar... daha ne kadar... daha
Yüreğim kan revan içinde, beynim allak bullak; ölümün soğuk nefesi sinmiş her seye;sıra kimde ? Sıra kimde? Sıra kimde? Sıra
(...)hissederek yaşanan özgürlük duygusuna kimseler ket vuramaz.
Reklam
Toprağa bastığınız zaman içinizde bir “yaşıyor olmak” duygusu uyanıyor mu?
Çünkü hapishane insan olmanın doğasına karşıt bir mekân. Hapsedilmiş olmakla, bir parçası olduğunuz hayatın “olağan” akışından kopartılmış, özgürlüğü elinden alınmış oluyorsunuz.
Türk milliyetçiliğinin 20. yüzyılın ikinci yarısındaki tek lideri olan Alpaslan Türkeş'in 1960'larda geliştirerek ortaya attığı 9 Işık doktrini, Türk milliyetçiliğinin düşünsel plânda önemli bir politik atılımını temsil eder. Ancak, Türkeş'in ortaya attığı teorik çerçeve üzerinde Türk milliyetçisi aydınların yeterince durduğunu söylemek mümkün değildir. Bundan dolayı 9 Işık doktrini, 1970'lerin sonunda bir durgunluğu yaşamaya başlamıştır. 1980 ve 90'lı yıllarda ise 9 Işık bir yandan Türk milliyetçileri için bir eylem programı olma niteliği taşır, öte yandan bir hayatı anlama biçimidir. Türk milliyetçisi hareketin bir çatışma süreci içine çekilmesi 9 Işık yaklaşımının teorik çerçevesi üzerinde yeterince çalışılmasını engelleyen ikinci bir nedendir. Özetle, 9 Işık bir eylem programı olarak yaşama geçmese dahi, siyasal Türk milliyetçiliğinin dirilişini temsil etmesi açısından önemli bir başarıdır.
Bağışlarım benim de hiç içim ısınmadı bu yüzyıla:))
70'lerde olsak bir sürü plak alırdım sana, 80'lerde açık hava sinemasına götürür, izledikten sonra muhallebi Ismarlardım 90'larda mahallenin bütün güzel misketlerini kazanır dökerdim avuçlarına, 21. yüzyılda nasıl sevilir inan ki bilmiyorum, içim isınmadı bu yüzyıla,bağışla.
1.393 öğeden 16 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.