Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
PKK söz konusu olunca gün ışığına çıkmamış çok sayıda "iç infaz" ve kuşkulu ölüm olayı olduğunu biliyoruz. Doktor Baran olayı da bunlardan biri...
Sayfa 172 - İletişimKitabı okudu
Cehennem, hayatın en lüzumlu ve basit ihtiyaçlarının, korkunç bir güçlükle temin edilmeye çalışıldığı yerde başlar. H.FAST
Sayfa 284Kitabı okudu
Reklam
Feodal anlayış ve düşünüş biçiminin ağır bastığı insanlarda kişinin “nereli” olduğu özellikle önem taşır. Yakınlaşmak veya uzaklaşmak vesilesidir bu.
PKK halkın dini hassasiyetleri ile karşı karşıya gelen bir tutumu benimseseydi, hiç kuşkusuz, bu dini şahsiyetlerle ve halkın önemli bir kesimiyle de ilişki kuramazdı.
..." En genç ve yiğit olanlarimizi sunduk sana, ey halk!" Daha ne kadar... daha ne kadar... daha
Reklam
Yüreğim kan revan içinde, beynim allak bullak; ölümün soğuk nefesi sinmiş her seye;sıra kimde ? Sıra kimde? Sıra kimde? Sıra
(...)hissederek yaşanan özgürlük duygusuna kimseler ket vuramaz.
Toprağa bastığınız zaman içinizde bir “yaşıyor olmak” duygusu uyanıyor mu?
Reklam
Çünkü hapishane insan olmanın doğasına karşıt bir mekân. Hapsedilmiş olmakla, bir parçası olduğunuz hayatın “olağan” akışından kopartılmış, özgürlüğü elinden alınmış oluyorsunuz.
Bağışlarım benim de hiç içim ısınmadı bu yüzyıla:))
70'lerde olsak bir sürü plak alırdım sana, 80'lerde açık hava sinemasına götürür, izledikten sonra muhallebi Ismarlardım 90'larda mahallenin bütün güzel misketlerini kazanır dökerdim avuçlarına, 21. yüzyılda nasıl sevilir inan ki bilmiyorum, içim isınmadı bu yüzyıla,bağışla.
"Faşizm, atılan ilk bombalarla başlamaz, her gazetede üzerine bir şeyler yazılabilecek olan terörle de başlamaz. Faşizm, insanlar arasındaki ilişkide başlar," diyordu lngeborg Bachmann Malina'da. Sonra Umberto Eco, 90'larda yazdığı bir yazıda, insanların faşizmin hala Nazi üniforması giyeceğini beklediklerini söylüyordu; faşizmin artık kılık değiştirdiğini anlatıyordu.
1.407 öğeden 31 ile 45 arasındakiler gösteriliyor.