Cebirci Dayı

Cebirci Dayı
Hayat, bütün derinliğiyle görebilen gözler için sürekli bir mucize olarak çağlamaktadır
Poyro
8/10
·200 syf.·
2021 8. kitabı
Şaşkınım. Beklemiyordum. Doyurucu bir eser. Zekice fikirleriyle hem espri yapıyor Ali Poyrazoğlu hem de ülke sorunlarını deşiyor. Fevkalede güzel bakış açısı var yazarın. Diğer eserlerini merak ettim açıkçası. Bir anlatının girişi şöyle: " Dayağın nereden çıktığı konusunda kesin bilgimiz yok, toplumumuz hiçbir konuda anlaşamadığı birleşemediği halde, dayak konusunda toplu bir kanıya bir görüşe sahiptir. Bu görüşe göre dayak cennetten çıkmıştır. yapılan araştırmalar cennetle internet bağlantısı henüz sağlanamadığı için bir türlü sonuçlandırılamıyor, kesir olan tek şey herhangi bir şekilde dayağın cennetten çıktığı. niçin çıktığı nasıl çıktı Hangi vasıtaya binerek çıktığı da belli değil. kendi arzusuyla mı çıkmış yoksa zorla cennetten sepetlenmiş mi o da bilinmiyor. yine bilim adamları dayağın cennetten hangi kılıkta çıktığı, çıkarken yanındaki bavulda neler taşıdığı konusunda bir şey söylemiyorlar. bilinen tek gerçek cennetten çıktıktan sonra ülkemize giriş yaptığı :)
Ödünç YaşamlarAli Poyrazoğlu · Doğan Kitap · 201187 okunma
Etimoloji Defteri
Mücellit Nedir ?
Bugünkü Manşetiniz Ne?
"Ben kayboldum polis bey, kendimden haber alamıyorum. Kendimi bütün aramalara rağmen bulamıyorum. ". Acaba size sizden haber var mı?
Sayfa 66 - Doğan kitap
Sözlü sınav
Sözlü sınavlar işe yarar, ileride derdimizi iyi anlatan insanlar olmamızı, dilimizi iyi konuşmamızı, gerekli yerde gerekli yalanı söyleyebilmemiz için dile hakim olmamızı sağlar. Niçin derse çalışmadığınızı anlattığınız uydurma mazeretlerinizi arka arkaya sıralarken kullandığınız yalanlar ileride de işinize yarayacaktır.Hiçbir mazereti yokken öğretmenlerini, sorunları olduğu için çalışamadıklarına inandıran, sözlüye kalktıklarında iyi bir yalan kıvıran öğrenciler ileride çok başarılı olurlar ve yükselirler. Hocayı anlattığı palavralara inandırıp ağlatan öğrencilerin geleceğin yıldızları olacağı kesindir :)
Sayfa 52 - Doğan kitap
Sahip
Okullar düzene uygun kafalar yetiştirmek için kurulmuş torna tezgahlarıdır. Daha ilk gün evin sıcaklığından, oyuncaklarımızdan çekilip alınınca gerçekle yüz yüze geliriz, verilen emirlere uymamız gereken, kesilip, biçilip, yontulup, toplum inşaatında kullanılacak birer örnek keresteler haline getirileceğimiz atölyenin kapısından içeri girdiğimizi anlarız. Üstümüze giydirilen üniforma da artık farklı olmayacağımızı kendi renklerimizi bir kenara bırakıp bize sunulan tek rengin kölesi olmamız gerektiğini bize anımsatmak içindir. Kısacası renksiz, kokusuz farklı özellikler göstermeyen, ötekilerden biri olmamız istenmektedir.
Sayfa 49 - Doğan kitap
Bilinçaltına dalıyorum
Bilinçaltındaki galerinin kapıları bilincin yardımıyla aralandığında, sanatsal yaratma süreci başlamış demektir.
Sayfa 40 - Doğankitap