Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Ayşe yıkılkan

Ayşe yıkılkan
@AyseYikilkan
Ev Hanımı
Ankara Üniversitesi Yüksek Lisans
Tokat
Sivas
41 okur puanı
Temmuz 2019 tarihinde katıldı
400 syf.
10/10 puan verdi
·
61 günde okudu
Duyum bilgidir ama bilim değildir.
İlk iki ciltten sonra üçüncü ciltte Yunan felsefesinin Aristoteles ile zirveye ulaştığını söylemeliyiz. Yazarın da bu durumdan mütevellid, üçüncü cildi yalnızca Aristoteles e tahsis ettiği anlaşılıyor. İlk olarak Aristoteles in bilim tarihi bakımından önemi ve bilimler sınıflaması ile başlayan kitap mantık, metafizik, fizik, teoloji, psikoloji, ethik, siyaset, hitabet veya retorik ve sanat felsefesi veya poetik ile sona eriyor. Bütün Aristo külliyatına dair detaylı bilgileri özet şekilde anlaşılır kılan bir çalışma olmuş. Başta yunan felsefesi olmak üzere İslam ve batı felsefesi ile alakadar olan herkese tavsiye edilir..
İlkçağ Felsefe Tarihi 3
İlkçağ Felsefe Tarihi 3Ahmet Arslan · İstanbul Bilgi Üniversitesi Yayınları · 2014294 okunma
Reklam
192 syf.
10/10 puan verdi
·
11 günde okudu
Doğan Cüceloğlu, YouTube aracılığıyla bir röportajını dinledikten sonra eserlerini okuma merakı duyduğum yazardır. Kendisi röportajında çok samimi idi. Kitabını okurken de aynı samimiyeti hissettim. Kitabında geliştiren anne baba olmak için önce gelişen anne baba olmanın önemini hem okurlarından gelen mektuplar hem de kendi hayatından örnekler vererek sohbet havasında anlatıyor. Bu bağlamda kucağımızdaki bebeğin muhteşem bir potansiyel ve bir küçük insan olduğunu unutmamak gerektiği, ailede toplantılar yapmanın hem çocuk hem de ebeveynlere sağladığı faydaları, ait olma ve özgür olmanın ikisine birden duyulan ihtiyacı, bireysel ve toplumsal varoluş gibi başlıkları ele alıyor. Neticede kendi davranışlarından kendisinin sorumlu olduğunu bilen mutlu huzurlu umutlu ve şükür duyan bir birey yetiştirme serüveninde neleri yapmak neleri yapmamak gerektiği konusunda fikir edinmeme vesile oldu.
Geliştiren Anne-Baba
Geliştiren Anne-BabaDoğan Cüceloğlu · Remzi Yayınevi · 20217,2bin okunma
304 syf.
10/10 puan verdi
·
32 günde okudu
Kitap bir araştırma - inceleme tekniği ile yazılmış ve ebeveynler, öğretmenler ve sağlık çalışanları da dahil çocuklarla muhatap olan herkese hitap ediyor. Kitap boyunca ele alınan 3K kuralı , yani konuşmak, kavramak ve karşılıklı yapmak, bir bebeğin zeki doğmayıp bakıcısı tarafından zeki yapıldığına dayanıyor. Bizler okula başlayana kadar çocukların potansiyelini fark etmiyoruz ama bu kitap ilk 3 yaşın potansiyele ulaşma konusundaki önemini vurguluyor. Bebeğin beyni bir kumbaraya benzetiliyor ve söylenen her kelime o kumbarayı doldurarak beyni geliştiriyor. Tabi burda önemli olan bir diğer husus da söylenen kelimelerin niteliği..
Otuz Milyon Kelime
Otuz Milyon KelimeDana Suskind · Buzdağı Yayınevi · 20203,886 okunma

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
445 syf.
10/10 puan verdi
·
48 günde okudu
Bilgi duyum veya algı değildir.
Birinci cilde göre daha eğlenceli bir bölüm olmuş. Bunu da felsefe tarihinde sofistlerle birlikte doğadan insana doğru yönelen ilgiye sonra da Sokrates ve Platon gibi büyük isimlerin ortaya çıkmasına bağlıyorum. İkinci cilt üç kısımdan oluşuyor. Birinci kısımda sofistler ele alınmış. Geç ve erken dönem sofistleri olarak iki gruba ayrılıyorlar ama
İlkçağ Felsefe Tarihi 2
İlkçağ Felsefe Tarihi 2Ahmet Arslan · İstanbul Bilgi Üniversitesi Yayınları · 2014440 okunma
350 syf.
10/10 puan verdi
·
18 günde okudu
"Görünen şeyler, görünmeyen şeyleri gösterir."
Yazar kitabın önsözünde esas ilgi alanının Ortaçağ İslam felsefesi olduğunu ancak antikçağ Yunan felsefesinin gerek İslam gerek batı medeniyetine olan etkilerinden dolayı söz konusu eseri yazma girişiminde bulunduğunu ifade etmiştir. Bu ihtiyaç doğrultusunda yazılan 5 ciltlik serinin ilkini oluşturan bu kitap Sokrates öncesi Yunan Felsefesine
İlkçağ Felsefe Tarihi 1
İlkçağ Felsefe Tarihi 1Ahmet Arslan · İstanbul Bilgi Üniversitesi Yayınları · 2013817 okunma