Her hilal- ebru kaşı bir ser-hat-ı meşk_i cünun.(Hilal kaşlı, cünun' a varan meşk'in ilk satırıdır,demektir.) Meşk:Eskiden,hüsn-i hat yani güzel yazı yazma sanatını öğrenmek isteyenlerin yaptıkları alıştırmayın meşk denirdi.
MuhafızSelman Kayabaşı · Yakın Plan Yayınları · 20161,474 okunma
Sahneye dönmeye karar verdi;tüm dikkatini toplayacak bir dönüşle yine sahne ışıklarının altına girecekti.İstanbul'a gidecekti:Burada padişahın sarayından tasarladığı köklü bir reformu başlatacaktı.
Mustafa Kemal hakkında yazılan kitapların belki de tamamının kaynak olarak kullandığı, H.C.Armstrong'un kaleme aldığı "Bozkurt", Mustafa Kemal'in sağlığında, 1932'de yayınlanan ilk biyografisidir: "Bozkurt", Mustafa Kemal'i putlaştırmayan, insani yönlerini gizlemeye çalışmayan, kimine göre hasmani (düşmanca) sayılabilecek, sert bir üslupla yazılmış” Bir Kitap. Kılıç Ali, hatıralarında "Bozkurt" kitabından bahsediyor: "Armstrong ismindeki meşhur bir Türk düşmanının yazdığı kitapta, Atatürk'ün aleyhinde bazı kısımlar vardı ve bunun için de hükümet tarafından memlekete sokulması men edilmişti."
Gazinin sofrası Harbiye mektebinden geçici kabrine kadar, bütün mesleki ve siyasi hayatında sayısız davetlere,sayısız mevzu ve meselelere bir imaret gibi açıktı.