Berfin

Berfin
@Berfin___
Âşık olmak demek insanın kendi kendini aşması demek.
📚🔔 Tatil zili çaldı! Bir yıl boyunca verilen emeklerin ardından şimdi dinlenme, keşfetme ve yeni maceralara atılma zamanı. 🌞 Bu yaz bol kahkahalı, bol anılı ve elbette bol kitaplı geçsin. Tüm öğrencilere keyifli tatiller diliyoruz! 💙📖
“Erkek, yorgun düştüğü için evlenir, kadın merak duyduğu için. İkisi de hayal kırıklığına uğrarlar.”
Evlilik
Çağımızın acıya karşı gösterdiği yakınlıkta son derece hastalıklı bir şeyler var.
Sayfa 57
Puan vermedi·80 syf.··
2022 8. kitabı
·
27 saatte okudu
·
Okunma: 21 Haziran 2022 23:32
Jack London’ın bu eseri 1912 yılında yayınlanmış ancak kitap 2013 yılında gerçekleşen, insan neslinin neredeyse sonunu getiren bi hastalığı anlatıyor. Sanki London eserinde geleceği tahmin etmiş gibi. Koskoca insanlık 1-2 günlük kuluçka evresi olan ve 10 dakika ila 2 saat arasında tüm bedeni kızıla çevirip ardından ayaklardan uyuşukluğun başlayıp kalbe gelince ölüme neden oldurduğu bi hastalıkla yok oluyor. Geriye çok az kişi kalıyor her şey sıfırlanıyor sanki tüm emek tüm evren ve her şey en başa ilkel zamanlara insanların vahşi olduğu, yaşlılara saygının kalmadığı, kibarlığın ortadan kalktığı, erkekliğin sadece güçten , kadınlığın da çocuk bakmak ve yemek yapmaktan ibaret olduğunun düşünüldüğü çağlara dönüyor yavaş yavaş… İnsanlık her şeye yeniden başlıyor ama kitapta da denildiği gibi bu düzen yeniden kurulsa da yok olmaya mahkûm. “Geçici düzenler yok olmaya mahkûmdur.” Kesinlikle çok fazla etki bırakan ve anlamlı bir eserdi özellikle bir asır öncesinde yazılmış ve bugün yaşadığımız virüsü o zamanlardan tahmin etmiş gibi anlatması çok ilginç ve güzeldi. Dili akıcı sade ve anlaşılır. Okunulmasını tavsiye ettiğim etkileyici bir eser.
Kızıl VebaJack London · Can Yayınları · 202047,9bin okunma
İnsanlık, medeniyete giden yoldaki kanlı tırmanışına başlamadan evvel karanlığın ilkelliğine git gide daha çok gömülmeye mahkûmdur.