Beyza

Beyza

, bir kitap okudu
Puan vermedi·90 syf.·
2025 25. kitabı
Mustafa Kutlu
7.2/10 · 4.884 okunma
Tatil planı hazırsa sıra okuma listenizde!
Bu yaz yanınızdan ayırmak istemeyeceğiniz kitapları sizin için bir araya getirdik. 💬 Siz olsanız bu listeden hangisiyle başlardınız?
Büyük duygular evrenlerini kendileriyle birlikte dolaştırırlar görkemli ya da düşkün. İçinde kendi iklimlerine kavuştukları ve yalnız kendilerine özgü bir dünyayı tutkularıyla aydınlatırlar.
Sayfa 29·Kitabı okudu
Derin duygular da büyük yapıtlar gibi bilinçli olarak söylediklerinden daha fazla anlam taşır her zaman.
Sayfa 29·Kitabı okudu
Karl Jaspers, dünyayı birlik içinde kurmanın olanaksızlığını belirterek" Bu sınırlama,kendi kendime getiriyor beni,ancak belirlemekte kaldığım nesnel bir görüş açısının ardına çekilemeyeceğim yere,kendi kendimin de, başkasının yaşamının da benim için artık nesne olmadığı yere getiriyor,"diye haykırdığı zaman,düşüncenin sınırlarına ulaştığı bu ıssız ve susuz yerleri anar.
Sayfa 27·Kitabı okudu
İntihar üzerine düşünmek,beni ilgilendiren biricik sorunu ortaya atmak olanağını veriyor bana;ölüme kadar süren bir mantık var mıdır?
Sayfa 27·Kitabı okudu