Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Burcu Şener

104 syf.
·
Puan vermedi
·
4 günde okudu
hap bilgiler
Serenay Özen adlı kişi hakkında hiçbir bilgim yok. Kim olduğunu internette de bulamamıştım. Terapistimin bana bu Depresyon kitabını hediye etmesiyle ilk kez görmüştüm adını. Aynı anda Bipolar Bozukluk kitabını da tamamen kendi isteğimle ödünç almıştım. Bipolar Bozukluk'u daha önce okudum. Depresyon zaten bildiğim bir şey olduğu için çok ilgimi çekmedi, yeni okuyabildim. Bir şey kaçırmamışım. Çok hap bilgilere sahip. Depresyon nedir, türleri nelerdir, tedavi usulleri nelerdir... Bu kadar. Çok temel ve ince bir kitap. Başlangıç yapayım derseniz yine önermem çünkü daha iyisi vardır. Bam diye psikoterapilere girmeniz sizi boğabilir.
Depresyon
DepresyonSerenay Özen · Siyah Beyaz Yayınları · 2020137 okunma
Reklam
74 syf.
·
Puan vermedi
·
49 günde okudu
Toplamda 35 sayfa. Kitabın geri kalanında tezin İngilizcesi yer alıyor. İslam felsefesinin Arap asıllı El Kindi'den başladığını ve sonrasında en büyük filozof olarak Farabi'nin yetiştiğini, İbni Sina'nın Farabi'nin eserleri sayesinde kendi felsefesini geliştirebildiğini ifade etmiş. Sonrasında Farabi ve İbni Sina'nın varlık felsefesi, siyaset ve ahlak felsefesi alanındaki görüşlerini okuyoruz. Kişisel görüşüm, bu filozofların Tanrı'nın mutlak olduğunu düşündüklerinden dolayı çoğu şeyi bu yönde saptırdıkları yönünde. Tabii ki onların çağında başka türlü olması düşünülemezdi. Her neyse. Varlık felsefesi ve Tanrı'nın bilinebilirliği konusu biraz daha kafa patlatmayı gerektiren konular. Burada ele almayacağım. Farabi ve İbni Sina'nın görüşlerine değindikten sonra Biruni ve Mevlana'dan bahsediyor. Tüm bu isimlerin Türk olduğu doğru değil. Müslümanların Felsefe Kültürüne Katkıları isimli bir çalışma olsaydı daha iyi olurdu. Son olarak, Farabi dışında Descartes, Aziz Thomas gibi Batılı düşünürleri etkileyen Müslüman bir filozof olduğu söylenemez.
Türklerin Felsefe Kültürüne Katkıları
Türklerin Felsefe Kültürüne KatkılarıMehmet Aydın · Atatürk Kültür Merkezi Başkanlığı Yayınları · 03 okunma
·
Puan vermedi
Bırakalı uzun bir zaman oldu ama kitap hakkında bir yorum yapmak istedim. Hayatımın çok yoğun bir dönemine denk geldi ve mental olarak bu kitabı kaldıramadım. Genelde kitaplardan rahatsız olmam ancak Yatak Odasında Felsefe beni inanılmaz derecede rahatsız etti. Ahlaki olarak özgürlükçü bir çerçeveden baksam da karakterler arası öyle diyaloglarla karşılaştım ki tahammül edemedim. Zaten ilk kaldıramadığım kısım cinsel ilişkiye girilecek kızın 15 yaşında olması ve bunun üzerinden dönen muhabbetlerdi. Tabii ki Sade hakkında bir şeyler biliyorum, okumaya da bu bilgilerle başladım ama beni bu kadar tetikleyeceğini tahmin etmemiştim. Bende de bir sınır varmış, bu kitapla öğrendim. Daha fazla Sade okumak istemiyorum, kâfi. Belki hayatım daha sakinken tahammül edebilirim.
Yatak Odasında Felsefe
Yatak Odasında FelsefeMarquis de Sade · İthaki Yayınları · 20192,110 okunma

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
172 syf.
·
Puan vermedi
·
35 saatte okudu
Bu incelemeyi yazmakla yazmamak arasında kaldım ama en sonunda, düşünceler aklımda kalacağına bir yerde yazılı olarak dursun istedim. Öncelikle Otomatik Portakal'ın üç bölümden oluştuğunu söyleyeyim. Birinci bölüm, hem anlatım dili hem de içeriği açısından son derece rahatsız edici bir biçimde başlıyor. Gasp, tecavüz, uyuşturucu kullanımı,
Otomatik Portakal
Otomatik PortakalAnthony Burgess · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 200991,6bin okunma
514 syf.
·
Puan vermedi
·
26 günde okudu
Kitap, anksiyete ve fobileri bilişsel-davranışçı yaklaşımla ele alıyor. Yani, anksiyete ve fobiler düşünme biçimindeki hatalardan kaynaklanmaktadır. Tedavide amaç, düşünme biçimlerini ve yanlış inançları ele alarak düzeltmektir. Örneğin, sosyal anksiyetesi olan biri, "Ben aptal ve yetersiz biriyim." diye düşünür. Terapide bu düşüncenin gerçekliği sorgulatılır. Diğer terapi yaklaşımlarından daha etkili ve bilimseldir. Kitap, psikoloji alt yapısı olmayan okurlar için önerilmez.
Anksiyete Bozuklukları ve Fobiler
Anksiyete Bozuklukları ve FobilerAaron T. Beck · Litera Yayınevi · 201154 okunma