Cenk Balcıoğlu

Cenk Balcıoğlu
@CENKB
Kavuşmalarımız ağır aksak, ayrılıklarımız koşar adım.
Fethiye
Bandırma, 10 Ocak 1968
11 okur puanı
Haziran 2017 tarihinde katıldı
Şu anda okuduğu kitap
Cenk Balcıoğlu
Bir kitabı okumayı düşünüyor
Aşk Dersleri
Aşk DersleriAlain de Botton
8.4/10 · 732 okunma
Reklam
Cenk Balcıoğlu
Bir kitabı okumayı düşünüyor
Aşk Üzerine
Aşk ÜzerineAlain de Botton
8.3/10 · 1.365 okunma
263 syf.
8/10 puan verdi
·
44 günde okudu
Vazgeçemediklerinin Toplamıdır İnsan
Vazgeçemediklerinin Toplamıdır İnsanErdoğan Özmen
8/10 · 27 okunma

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Cenk Balcıoğlu
Bir kitabı okumaya başladı
Unutma Dersleri
Unutma DersleriNermin Yıldırım
8.3/10 · 3.626 okunma
Reklam
158 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
25 saatte okudu
Psikiyatri ve felsefenin böylesine başarılı bir şekilde iç içe işlendiği başka bir kitap okumadım. İyi bir Engin Geçtan okuru olarak onu burada es geçmek olmaz elbette. Saffet Murat Tura "Şeyh ve Arzu" da önce psikanalizi Freud ve Kohut çerçevesinde 17. yüzyılda yaşamış kadın bir mürit üzerinden ele alıyor. Kitabın devamında pozitivizm, fenomenoloji, varoluşçuluk, Marksizm, İslam, laiklik kavramları üzerinden insanın aşkınlık arayışını ele alıyor. Şerhim olsa da oyun-gerçeklik olarak tanımladığı kültürel gruplar üzerinden bireyin günümüzdeki varoluşu samimi bir dille anlatılıyor. Çok keyif aldığım gibi çok da faydalandım. Ancak orta düzey psikanalitik teoriyi Freud ve Kohut bağlamında bilmek ve felsefede temel seviyenin üzerine çıkabilmiş olmak bu kitaptan tam verim almanın şartı gibi görünüyor.
Şeyh ve Arzu
Şeyh ve ArzuSaffet Murat Tura · Metis Yayıncılık · 200299 okunma
Cenk Balcıoğlu
Bir kitabı yarım bıraktı
50 Soruda Bilim ve Bilimsel Yöntem
50 Soruda Bilim ve Bilimsel YöntemAlâeddin Şenel
8/10 · 23 okunma
Cenk Balcıoğlu
Bir kitabı yarım bıraktı
Mihail
MihailPanait Istrati
8.1/10 · 1.527 okunma
*İnsan “nesneler dünyası” dışında bir de “simgeler dünyası” içinde yaşar. *Bilgi, nesneler dünyasının insan zihnindeki simgesel yansımasıdır. Ancak insan nesneler kadar onların simgeleri üzerinde de düşünür. Bununla da kalmaz nesneler evreninde karşılığı bulunmayan simgeler de yaratabilir. Daha önemlisi simgeler dünyası zihnin içinde kalmayıp insanın eylem ve davranışlarını etkileyip nesneler evrenini etkileyebilir. *Düşünme simge işleme yetisidir. *Bilgi edinmek için düşünme yetisinin bilincine varılması gerekir. Bilinen evrende bu anlamda bilince sahip olan tek varlık insandır. *İnsanın bütün bilgileri simgelerden kurulan düşüncelerden oluşur. *Doğada nesnel karşılığı bulunanlar ve bulunmayanlar olmak üzere iki tür görüntü (imaj) vardır. *Görüntü, düşünce, kavramlar ve duyular gerçekliği çeşitli oranlarda kapsayıp yansıtan modellerdir. *Ampirizm: Deney, gözlem, pratikten elde edilen bilgilerin gerçeklik değerinin bilimsel olacağını iddia eden felsefi görüştür. *Gerçeklik, bilgisi edinilecek nesnenin (olgunun, olayın) “özne” den bağımsız durumudur. *Bilgi, bir “gerçeklik” hakkında insanın (bilen öznenin) zihninde kurulan simgesel modeldir. Bu model gerçekliğe uygunsa düşüncenin “gerçek” olduğu söylenebilir. *Mutlak gerçek anlayışının özü, bilen özne olarak insanın yerine aşkınöznelerin konmasıdır.
96 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
3 günde okudu
Temel psikiyatri ve psikanaliz bilgileri edindikten sonra okunması daha faydalı olabilecek bir kitap. Psikanalizde analistin yorumlamalarının terapide çok önemli bir yeri vardır. Aynı zamanda klinisyen olan yazar kitapta genel bir psikanaliz değerlendirmesi değil psikanalizin bir bileşeni olan yorumlama üzerinde durmuş. Örnek vakalar üzerinden yorumlama türleri ele alınmış. Psikanaliz ile amatör olarak ama yakından ilgili birisiyim. Ancak böylesine çeşitli ve incelikli yorumlama türlerinin olduğunu bu kitapta öğrendim. Bunları öğrenmem heyecan verici ve keyifli idi. Psikanalizi modası geçmiş gören anlayışların etkisiyle bende de bir şüphe uyanmıştı yakın bir zamanda. Ancak bu kitap sayesinde psikanalizin halen güncel ve geçerli bir yöntem olduğu kanısına vardım. Kitabı konunun profesyonellerine veya benim gibi konuyu derinliğine öğrenmek isteyenlere önerebilirim. Ancak psikanalize giriş kitabı olamayacağını tekrar belirtmemde fayda var.
Evet Psikanaliz İyileştirir!
Evet Psikanaliz İyileştirir!J.D. Nasio · Yakın Kitabevi · 201930 okunma
Reklam
Freud'un nevrozların her şeyden önce bir savunma hastalığı olduğunu, temel sebebinin geçmişte deneyimlenen acı verici bir olayı unutma ve geri gelmesini engelleme isteği olduğunu belirttiğini unutmayalım. (J. D. Nasio)
222 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.