Damla Erdoğan Ünsal

Puan vermedi·152 syf.·
3 günde okudu
·
Okunma: 29 Mayıs 2026 09:49
·
2026 15. kitabı
Haruki Murakami
7.7/10 · 152 okunma
Ne Kadar Kitap Kurdusun?
0-30p: Kontrollü okuyucu 📖 40-70p: Hafif bağımlı 👀 80p+: Geçmiş olsun, kitaplar seni ele geçirmiş 😅
"Buzdolabı içinde kapalı kalıp öleceğim" dedi Miyake. "Hani vardır ya, çocuklar atılacak bir buzdolabının içine girip oynarken kapı kapanıverir ve içeride soluksuz kalıp ölürler. Onun gibi bir ölüm gelecek başıma."
"Deprem ne tuhaf şey. Ayağımızın altındaki zemin katı ve hareketsiz olduğuna inanırız. 'Ayakları yere basmak diye bir deyim bile vardır. Ama bir gün aniden öyle olmadığını anlarız. Sağlam olması gereken yer ya da kaya, sıvının gibi eğilip bükülüverir. Televizyonda böyle dendiğini duymuştum. Buna sıvılaşmak deniyor, değil mi?
"Dar, kapkaranlık bir yerde ağır ağır ölüp gitmek. Soluksuz kalıp ölmek o kadar kolay olmaz çünkü içeriye hava girer bir yerlerden. Bu yüzden de öyle kolay kolay havasız kalıp ölünmez. Ölene dek çok uzun zaman geçer. Bağırsan da kimse duymaz seni. Kimse yokluğunu fark etmez. İçerisi dar olduğundan hareket de edemezsin. Ne kadar çabalarsan çabala kapı içeriden açılmaz."
Puan vermedi·224 syf.·
14 günde okudu
·
2026 14. kitabı
Per Petterson
7.7/10 · 1.485 okunma