Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Deniz Turgut

Deniz Turgut
@Deniztrgtt
Sıkı Okur
Sosyal hizmet 3/4
5 Temmuz
35 okur puanı
Ocak 2024 tarihinde katıldı
" Bak, istersen çeker giderim," dedi Lennie." Beni istemiyorsan,şu tepelere çıkar kendime bir mağara bulurum."
Sayfa 106Kitabı okudu
Reklam
"Lennie bana o kadar çok anlattırdı ki, olacağına inanmaya başlamıştım."
"Kimsesi yoksa delirir insan. Kim olduğu hiç önemli değildir, yeter ki yanında biri olsun. İnan bana, insan fazla yalnız kaldı mı, hastalanır."

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
"İnsanın iyi olması için zeki olması gerekmez. Ben hep tersi olduğunu düşünürüm. Zehir gibi zeki adamlar her zaman iyi insan olmayabilir."
"Yol arkadaşlığı yapan o kadar az ki ,"dedi düşüncelere dalarak."Nedenini bilmiyorum. Belki de bu kahrolası dünyada herkes birbirinden korkuyor."
Reklam
Biz onlara benzemeyiz. Niye mi? Çünkü... çünkü yanımda sen varsın, beni kollarsın, senin için de ben varım. Niyesi bu işte.
Ama biz onlara benzemiyoruz.Bizim hayal ettiğimiz bir gelecek var. Konuşabileceğimiz,bizi umursayan biri var.
136 syf.
·
Puan vermedi
·
4 günde okudu
Dâhi Diktatör
Dâhi DiktatörCelal Şengör
8.7/10 · 3.661 okunma
Atatürk'ün bütün yazdıkları yaptıklarından sonradır."Onu yapacağım bunu yapacağım"dememiştir.Marx gibi kâhinlik etmemiştir. Hitler gibi niyetlerini ortaya döken kitaplar yazmamıştır. Bütün yazdıkları, yapacaklarını yapıp işini bitirdikten sonra verdiği hesaptan ibarettir.
Sayfa 131Kitabı okudu
Dış ilişkilerden bahsediyorduk. Atatürk'ün dış ilişkilerinde önem verdiği en mühim hususlardan biri eşitliktir. Eşitlik olmazsa olmaz bir kriter. Sonra Atatürk Birleşmiş Milletler'e, o zamanki adıyla Cemiyet-i Akvam'a girmemizde büyük fayda olduğu kanaatinde. Ama davet edilirsek."Türkiye müracaat etsin, memnuniyetle"diyorlar."Hayır"diyor Atatürk,"davet olursa geliriz!" Ardından Türkiye'ye davet ediliyor.
Reklam
Atatürk ölmek üzere, diyorlar ki "Yerine kim geçsin?","Siz seçin ben yerimi kimseye bırakmıyorum,"diyor."Millet seçsin," diyor. Dolayısıyla Atatürk'ün diktatörlüğünün sebebi her şeyden ve her şeyden önce bağımsızlığı ve hürriyeti öğretmek, insanlığı, akılcılığı öğretmek. Bunu yapmak için de diktatörlük yapmak mecburiyetindesin. Ama Atatürk'ün yaptığı diktatörlüğün bir farkı var. Onun diktatörlüğünün içinde zorbalık yok, düşüncesini öyle veya böyle empoze etmek var. Ama bu empoze etmek kişisel kapris ürünü değil. Nihayetinde kararı yine sen alıyorsun, karar veren sensin. Kendi fikirlerini,"Ben böyle istiyorum,"diye empoze etmiyor Atatürk. Ortaya atıyor, tartışıyor, tartışıyor, tartışıyor ve karşısındaki onu yıkamıyor. Sonunda onun fikri galip geliyor ve oy veriliyor. O oylarla alınıyor bütün kararlar. Ama mutlaka ve mutlaka oy isteniyor.
Sayfa 105Kitabı okudu
Mesela,Birinci İnönü ve İkinci İnönü savaşları yaşandı, ardından Kütahya-Eskişehir Muhaberesi'ni kaybettik. Büyük bir moral çöküntüsü başladı. Mustafa Kemal'in büyük marifetlerinden bir tanesi çizdiği hedefe giderken o hedefe giden yol üzerine bazı aksaklıkların olabileceğini öngörmesi. Nihayetinde insanlarla uğraşıyorsunuz. İnönü, harbi kaybetmesinin ardından, çadırında Atatürk'ü görünce"Her şey bitti,"demiştir. Bütün ümidini kaybetmiş. Atatürk ise gülümseyerek,"Deja kazandın" yani "şimdiden kazandın" der. İnönü henüz, "Bu adam ne diyor," demeden, yani moralman kaybetmiş İnönü'nün düşünmesine fırsat vermeden Atatürk "hemen haritaları açın" demiştir. Zihninde ne yapması gerektiği zaten var. Bana sorarsanız haritaları açtırması dahi İnönü'ye moral vermek için yapılmış psikolojik bir hamle
215 öğeden 151 ile 165 arasındakiler gösteriliyor.