FND

FND
@Dilhun____
Ahlak Felsefesi
Oysa ahlak felsefesinin amacı, insan davranışlarını tasvir etmek değildir, değerlendirmektir. Onlar hakkında, ‘iyi’ veya ‘kötü’ diye hüküm vermektir. O, yasa bulmaz veya keşfetmez, norm yani kural koyar.
Sayfa 77·Kitabı okudu
Felsefe
Tatil planı hazırsa sıra okuma listenizde!
Bu yaz yanınızdan ayırmak istemeyeceğiniz kitapları sizin için bir araya getirdik. 💬 Siz olsanız bu listeden hangisiyle başlardınız?
Comte ve Kant (Bilgi)
Comte bir taraftan bilginin konusu olan şeyle ilgili olarak Kant’ın sınırlamasını kabul edip fenomenleri, kendi deyimi ile ‘pozitif’ olana özdeş kılarken, öte yandan Kant’ın bir ahlak metafiziği kurma teşebbüsünü reddedip, onun yerine bilim değerine sahip olan bir ahlak yaratılmasını savunmuştur.
Sayfa 63·Kitabı okudu
Felsefe
Kant
Görüsüz kavramlar boş, kavramsız görüler kördür.
Sayfa 58·Kitabı okudu
Felsefe
Aristotales'e ve Platon'a göre bilgi
Aristoteles’e göre, bilgi duyumla başlar, ancak duyum değildir. Bilgide duyumun yanında başka bir öğenin, aklın işe karışması söz konusu olmazsa asla bilim (veya felsefe) meydana gelmez.
Sayfa 53·Kitabı okudu
Felsefe
"Zavallı akıl, beni çürütmek için kullandığın kanıtları, yine benden alıyorsun!”.
Sayfa 50·Kitabı okudu
Felsefe