Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Eda Nisa

184 syf.
10/10 puan verdi
Birinci Dünya Savaşı'nın patlak vermesine kadar geçen dönemde, dünyanın halini genç bir kadının gözünden anlatır. Avusturyalı bir subayın kızı olan Clarissa eğitimini tamamladıktan sonra Viyanalı ünlü bir sinir hastalıkları uzmanının yanında çalışmaya başlamıştır. Luzern'deki bir kongrede barışsever Fransız öğretmen Léonard'la tanışır. Birbirlerine âşık olurlar. Savaş yüzünden ayrılmak zorunda kaldıklarında Clarissa hamiledir ve karnındaki bebeğin babası aynı zamanda düşmanıdır.Parçalanmış Avrupa'da yaşananların Stefan Zweig'in kaleminden okunan bir eser...
Clarissa
ClarissaStefan Zweig · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 201713,7bin okunma
Reklam
256 syf.
10/10 puan verdi
11 yaşındaki Melody hastalığı nedeniyle yürüyemiyor, konuşamıyor, tekerlekli sandalyeye mahkumdur. Hiçbir uzvuna komut veremeyen bu küçük kızın beyni ise mükemmel işliyor. Hikâye Melody'nin öğretmenlerine, arkadaşlarına, komşularına kısaca dış dünyaya kendini kanıtlama çabasını anlatıyor.
İçimdeki Müzik
İçimdeki MüzikSharon M. Draper · Timaş Genç Yayınları · 202130,6bin okunma
80 syf.
10/10 puan verdi
Vatan Yahut Silistre
Vatan yahut Silistre, Namık Kemal'in 1872’de kaleme aldığı dört perdelik tiyatro yapıtıdır.Namık Kemal’in ilk tiyatro yapıtı olan eser, Türk edebiyatı'nda romantik tiyatronun ilk tipik örneklerindendir.Konu,Kırım Savaşı'nda gönüllü olarak cepheye giden sevgilisinin savaş alanında onunla beraber bulunmak ve onunla aynı kaderi paylaşmak için asker kıyafetine girip savaşa katılan genç bir kızla sevdiği genç adamın aşkı etrafında gelişir.
Vatan Yahut Silistre
Vatan Yahut SilistreNamık Kemal · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 201821,6bin okunma

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
10/10 puan verdi
Mai ve Siyah
"Mai ve Siyah” tatlı hayallerle acı gerçeklerin sergilendiği bir romandır. İlk olarak 1896 yılında Servet-i Fünun dergisinde resimli olarak yayımlanmıştır.Çevre tasvirleri ve insan tahlillerinde başarılı bir eserdir.
Mai ve Siyah
Mai ve SiyahHalid Ziya Uşaklıgil · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202126,8bin okunma