Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Büşra

Büşra
@Eva_busra
Kitaplar her insana aynı fısıldamaz.
528 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
azınlığız bu dünyada Nermin
Yüksek Topuklar Murathan Mungan Yazarın okuduğum ilk kitabı ziyadesiyle beğendim Nermin, ben de ileriden oluşması muhtemel hayat görüşlerine sahip. Kişilik ve ilişkilere bakış açısıyla kendime oldukça yakın bulduğum baş karakter Nermin in beş günlük küçük misafiri ile evinden ve özenle hayatından sakındığı insanları tekrar neden sakındığını ve neleri neden rafa kaldırdığını anlatırken, kendim de rafa kaldırmam gereken olaylar ve durumlar karşısında önceden uyarmış ve bir ön fragman gibi izlemiş gibi oldum. Bir çok konuda kadın, erkek, ve çocuk gibi inanç ve davalar hakkında görüşümü genişletti. bir kaç alıntı bırakıyorum. “kendine ait bir odanın dünyanın yarısına bedel olduğunu anlıyorsun” “bütün akademisyen karılarının ortak noktaları hem kocalarını utandırmayacak kadar zeki hem de zekalarını asla kocalarına karsı kullanmamalarıdır en azından evliliği uzun surenler bunlar” “ Kadınlığı saçın teline bağlamış yarılmış bir coğrafyada, ayaklarımız üstünde durmaya çalışırken örtünmekle açılmak arasında hala erkek dünyaya poz veriyoruz.”
Yüksek Topuklar
Yüksek TopuklarMurathan Mungan · Metis Yayıncılık · 20173,006 okunma
Reklam
286 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
Eylül, overthinking tetikliyor bende
EYLÜL ( Mehmet Rauf) Kitaptan aldığım şeyleri birkaç başlıkta topladım. (kronolojiye göre) 1.Suat ve Süreyya’nın büyük bir istekle yalıda oturma isteği onlara şer olarak yansıyor ve sonucunda manevi ve ailevi yıkımlara neden oluyor. Bazen şu olsun, bu olsun derken hepsinin olupta bizi mutlu etmeyişini sorguladınız mı? 2.Suat pek büyük
Eylül
EylülMehmet Rauf · Kapra Yayıncılık · 039,7bin okunma
272 syf.
10/10 puan verdi
Cesur Yeni Dünya Hem günümüzü anlatıyor hem de geleceği, kitapta ki bir çok etkeni yaşıyor olmamız gerçeğini görüyoruz, alıntıdan zaten ne demek istediğimi anlaşılacak. (yinede diyen vahşi sözlerini sürdürdü” tek başına iken tanrıya inanmak doğaldır.. yalnız başına gecenin bir yarısı ölümü düşünerek… “fakat şimdilerde insanlar hiç yalnız kalmıyorlar” dedi Mustafa Mond “insanların yalnızlıktan nefret etmelerini sağlıyoruz, ve yaşamlarını hiç yalnız kalmayacak şekilde düzenliyoruz” Eskiden çocukları bedenen korumak zor gibi görünürken şimdi zihni ve akıl sağlığını korumanın önemini gördük, hızlı akan hayatın adımlarına bizi insan yapan sabah kalkma akşam uyuma saati gibi kavramları kaybediyoruz, ekrana dalmadan uyuyamamak müziksiz sessizce duramamak, iş yaparken kulaklıksız bir şeyleri halledememek gibi bir takım deformasyonlar. Cesur Yeni Dünya bana bu farkındalığı kazandıran kitaplardan biri, yunanca harflerin hiyerarşi oluşturmada kullanılması. sanayici Henry ford’un miladi takvim alınması, Aldous Huxley 1932’de bu kadar yakın bir geleceği değil 600 yıl sonrasını kastettiğini söylemiştir bu onu ürkütmüştür belki. her şeyin ulaşılabilir olduğu bir dünyada hiçbir şeyin anlamı yoktur….
Cesur Yeni Dünya
Cesur Yeni DünyaAldous Huxley · İthaki Yayınları · 202160,3bin okunma