Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Figen MRZ

Figen MRZ
@FGNMRZ
“ Resulullah’ın gönderilmiş olduğu toplumda insanlar, salih olduğuna inandıkları kimselerin heykellerinden yardım diliyordu. Bizim toplumumuzda ise salih olduğuna inanılan kimselerin yatırları ve Türbelerlerinden yardım istenilmektedir. Acaba eskilerin putunun boyuna uzun, günümüzdekilerinin ise enine uzun olması bu fiili şirk olmaktan çıkarıyor mu?”
Reklam
Figen MRZ
@FGNMRZ·Bir kitabı okumaya başladı
Lailaheillallah
LailaheillallahHalis Bayancuk (Ebu Hanzala)
9.2/10 · 158 okunma
183 syf.
·
Puan vermedi
·
6 günde okudu
Şeker Portakalı
Şeker PortakalıJosé Mauro de Vasconcelos
9/10 · 229,7bin okunma

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
“Her şeyi severim. Evde hepimiz, ne varsa sevmeyi öğrendik.”
Reklam
Kastettiğim onu kalbimde öldürmek. İyiliğini istemekten vazgeçmek. Derken bir gün ölüp gidecek.
Acaba insanın içinden de şarkı söyleye bildiğini bilmiyor olabilir miydi? Sesimi çıkarmadım. Bilmiyorsa benden öğrenecek değildi.
İnsan, iradesini güçlü tutarak şeytanın vesveselerine kulak asmamalıdır. Çünkü insanlığı “değiştirmek" için gelen bir kitaba sahip olan birinin değişemiyorum, düzelemiyorum gibi bahanelerin ardına sığınarak sorumluluklarından kurtulmaya çalışması kadar abes bir şey olamaz. Kitabımız bizi değiştirir, düzeltir, ıslah eder; yeter ki biz bunu isteyip irade edelim. Yani sözün özü, değişmek ve düzelmek gerekir. Aksi halde üzerinde bulunduğumuz hâl, bizi kendisine razı kılar ve bir süre sonra gidişatımızdan memnun bir duruma geliriz.
Kuşkusuz, kullarım üzerinde bir otoriten yoktur. (Senin otoriten) ancak sana uyan azgınlar üzerinedir. (15/Hicr 42)
"Ahlâk; nefiste köklü bir şekilde yer etmiş bir durumdur ki, (insanın tüm) eylem ve davranışları, herhangi bir düşünmeye ihtiyaç duymaksızın kendiliğinden ve kolaylıkla ondan meydana gelir. Eğer bu hâl, akıl ve şeriat açısından güzel olan eylem ve davranışların kolaylıkla meydana gelmesine el veriyorsa, “güzel ahlâk” diye adlandırılır. Şayet kendisinden çirkin sayılan fiiller sâdır oluyorsa, (davranışların) kaynağı sayılan bu hâle “kötü ahlâk” ismi verilir. Tanımda ahlâk için "nefiste köklü bir şekilde yer etmiş bir durum" dedik; çünkü kendisinden ara sıra maddî fedakârlıkta bulunma eylemi meydana gelen kişiye, bu vasıf nefsinde köklü bir şekilde yer etmediği sürece“Bunun ahlâkı cömertliktir” denilmez.
Reklam
Ama kimin ahlâkî vasıfları üstün, ilmi geniş, ameli güzel olursa, işte sevinen buna sevinsin; çünkü onu bu vasıflarında ancak melekler ve hayırda öncü olan insanlar geçebilir. "
Güzel ahlâka sahip olmak, bizim için neredeyse tevhide sahip olmak kadar önemli ve gereklidir. Çünkü şu dünyada insanları bir araya getiren şey "akide"dir; onları bir arada tutan şey ise "ahlâk"tır
O, bir taraftan ağlıyor, bir taraftan da: "Ey Talha! Yıldız dolu şu semanın altında seni toprağa serili görmek bana çok ağır geldi." diyor, (İbn Kesir, el-Bidaye ve'n-Nihaye, c. 7, s. 242) eli ile Talha'nın yüzünde ve sakalında oluşan tozları temizliyordu. Birkaç kez bu cümleyi Hz. Ali tekrarladı ve sonra Hz. Hasan'a dönerek dedi ki: "Keşke baban, yirmi yıl önce ölseydi de bu günleri görmeseydi." (Heysemi, Mecmau'z-Zevaid, c. 9, s. 150)
Cömert Talha ... Malını rıza-i ilahiyeye varmak için altında Burak eden, malının mahkumu değil, hakimi olan Talha olacaktı…
57 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.