FEY

FEY
Yeryüzünün öğretmeni olmak için Gökyüzünün öğrencisi
Lisans - ODÜ
34-55-54-02-53-52 (61)
Ten İstanbul’da - Rûh Kitaplarda, 11 Eylül 1997
2028 okur puanı
Eylül 2019 tarihinde katıldı
Öyle mânevî zevkler vardır ki şehvet onların yanında çok itici kalır.
Sayfa 43
Reklam
Dindar ve çok iyi kalpli bir annenin eksiksiz özeniyle geçen çocukluğum, bende sökülmez bir din duygusu ve sarsılmaz bir ahlâkî duyarlılık bırakmıştı.
Sayfa 12
Bu kadar güzelliği gören insan, hem de insanların belki binde biri iken insanda sonsuzluk var mıydı? Yerküre dediğimiz şu geçici yurdu derin bir hüzne kapılmaksızın seyretmek acaba mümkün müydü? Nereden geldik? Nereye gidiyoruz? Katıksız bir inancın çok güzel cevap verdiği bu sorulara akıl ve bilim cevap veremiyordu.
Sayfa 15
Bir kısmı ise ramazan kandillerini gördüğünde Müslüman olduğunu hatırlayan Müslümanlardandı. Kandiller yanar yanmaz tespihlerini ellerine alır, dinlememek ve anlamamak şartıyla camileri dolaşarak Kur'ân ve vaaz dinler, ikindi vakti uyanmak şartıyla oruç bile tutarlardı. Oruç tuttuğu için namaz kılmaya gerek duymayanları da vardı. Uzun bir namaz olan teraviye ise hiçbiri yanaşmazdı. Ramazan biter bitmez de dinî duygularıyla vedalaşıp ayrılırlardı. Mevsimlik elbise giyme türünden bu cins dindarlığı her yıl şaşarak izlerdim.
Sayfa 15
Ama bizim gibi değerli zamanının bir kısmını geçim derdine, diğer kısmını zevk ve eğlenceye adamış gençlerin mezarlarla uğraşmaya zamanı mı olur?
Sayfa 12
Reklam
10,1bin öğeden 1 ile 6 arasındakiler gösteriliyor.