FEY

FEY
Hayata nasıl mı bakıyorum… İçime ve duvarlara bakmaktan fırsatım olmuyor. (Paylaştığım hiçbir şey beğenilsin diye değildir.)
Ayşe - 1.Bölüm / Tabii
"Sabrım taşmadan şu senaryoyu bi' bitirsen mi artık, dedi fokurdayan çay, anlık. Kimimiz faturalarla, kimimiz buharla tükeniyoruz, diye ekledi."
Reklam
Ayşe - 1.Bölüm / Tabii
"Keşke hayattaki her eksik bir sürahiden dökülen suyla tamamlanabilseydi."
Binden fazla hadis rivayet ettikleri için "müksirûn" diye anılan yedi sahâbîden biri olan Câbir radıyallâhu anh, mükerrerleri ile birlikte 1540 hadis rivayet etmiştir. Bizzat kendisinin Hz. Peygamber'den duymadığı bir hadisi ashâb-ı kirâmdan Abdullah İbni Üneys'in bildiğini haber aldı. Bu hadis, üzerinde mazlum hakkı bulunan kimsenin cennete giremeyeceğine dairdi. Câbir bu hadisi Peygamber Efendimiz'den duyan ilk ağızdan bizzat işitmek istedi. Fakat bu sahâbî Şam'a yerleşmişti. Câbir yılmadı. Bir deve satın alarak Medine'den yola çıktı. Bir ay süren uzun bir yolculuktan sonra Şam'a vardı ve hadisi Abdullâh İbni Üneys'e sorarak öğrendi. Hayatının sonlarına doğru gözlerini kaybetti ve 78 (697) yılında 94 yaşında Medine'de vefât etti. Medine'de en son vefât eden sahâbî Câbir İbni Abdullah idi. ALLÂH ondan râzı olsun.
Sayfa 105·Kitabı okuyor
Öyle günahlar vardır ki, onların cezâsı sadece yapanlara değil, o günâhın yapılmasına göz yuman kimselere de erişir. Şu hâlde her koyun kendi bacağından asılır diye düşünmemeli, hadîs-i şerîfte haber verilen cinsten bir belâ ile karşılaşmamak için kötülüklere asla göz yummamalı, meydan kötülere bırakılmamalıdır. Şâyet kötülere engel olunamıyorsa, onlardan süratle uzaklaşılmalıdır.
Sayfa 100·Kitabı okuyor
Hicret, bir şeyi terk etmek demektir. ALLÂH Teâlâ'nın yasak ettiği şeyleri terk edip yapmamak da genel mânada hicret sayılmaktadır. Bu sebeple Peygamber Efendimiz: "Muhâcir, ALLÂH'ın yasakladığı şeyleri bırakan kimsedir" buyurur.
Sayfa 95 - 96·Kitabı okuyor
Reklam