Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

feyza sultan başer

"Artık kendini özel hissetmemeye başladın yani. Nasıl baş ettin bu durumla?" dedim. "Derslerime çok çalıştım ve 'akıllı' olan oldum."
Reklam
Bazen bir şeyi o kadar çok isteriz ki zihnimiz bedenimizi o şeye inanmaya iter.
"İstedikleri bir şeyi elde edemeyince insanların nasıl deliye döndüğünü gayet iyi bilen biriyim."

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
"Bedenselleştirme" diye bilinen bu savunma mekanizması insanların duygusal acılarını fiziksel olarak ifade etmelerini sağlar.
Belirsizlik durumlarıyla karşılaştığımızda zihnimiz duruma açıklama getirmek için çaba sarf eder. Eğer belirtileri açıklama getirmenin bir yolu yoksa kendimize kontrolü kaybetmiş gibi hissederiz ve korkumuz giderek artar. Üstelik belirtileri yaratanın kendi zihnimiz olduğunu öğrenirsek o zaman zihnimizin yapabileceği diğer şeyler için daha da çok endişeye kapılırız. İnsanlar beyinlerinin bir ruh tarafından ele geçirildiğinden ya da bir öcünün iradelerini yönettiğinden korkabilir.
Reklam
İnsanlar genelde hastalıklarının "kafalarının içinde" olduğunu duymak istemezler.
Psikiyatriyle ilgili her konuda bitmek bilmez bir utanç vardır, ayrıca çoğu insan kendi temelinde yatan psikolojik sorunlara bakmaktan korkar.
Bir problem için strateji ya da çözüm geliştirmenin benim için muazzam tatminkâr bir yanı vardı.
İyi ki doğuştan herkesin ömrünü, ölüm tarihini bilmiyoruz. Yoksa insan zamanın her dakikasında elinden gidecekler için çok acı çekerdi.
"Bu ergenler böyle!", Ergene laf anlatmak zor!" gibi ifadeler canımı çok sıkıyor. İnsanın biyolojik evreleri olduğunu biliyorum. Ama ben kimseye "ilk yetişkinlik evresindekiler", "son yetişkinlik evresindekiler", " yaşlılar", "yaşı geçmişler" gibi hitaplarda bulunmuyorum. Ama çevremdekilere göre ben ne söylesem ya da ne yapsam ergenlikten ve fazla özgürlükten yapmış oluyorum.
Reklam
Bazen "sınırda kişilik bozukluğu" olan insanlar kaçmaya çalıştıkları duygusal acının yerini alması için fiziksel acı deneyimlemek adına kendilerini incitirler.
.. narsistik kişilik bozukluğu vardı; bu rahatsızlığı olan hastalar altta yatan duygusal bir boşluğu ve güvensizliği doldurabilmek için yüzeysel zevklerin peşinde koşarlar.
%3 (11/336)
Bir Psikiyatristin Gizli Defteri
Bir Psikiyatristin Gizli DefteriGary Small
8.2/10 · 30,2bin okunma
1.940 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.