Filo

Filo
@Filo_sofia
Bilgiyi seven.
Beynin arasıra kendini toparlamaya ihtiyacı var.
Sayfa 49
1000k
Her çiçeğin bir mevsimi, her kitabın bir zamanı vardır. Haziranın tadını yeni hikâyelerle çıkarın.
Yeni yıl ne getirir bilmem ama bizi kendimize getirse iyi olur.
Ne diyor Sunar bey? Acıyı anlamak. Duyguları anlamak. Duygular anlanmaz ki! Duygular yaşanır. Onları anlayabilmek için o anda onları yaşamıyor olmak lazım. Yani anlamak çözüme yaramıyor. Insan bilinci o duyguya artık geçmişte kalmış diye bakabildiği an onu düşüncelerle kavramak için gerekli distansı kazanmış oluyor. Duyguların sözcükler vasıtasıyla anlatılamayacağının en güzel kanıtı. Sözcüklerle ve kavramlarla yapılan düşünme ancak duyguların o anda olmamasıyla mümkün oluyor. Bir duygu hakkında düşüne bilmenin vazgeçilmez şartı o anda o duyguyu duymuyor olmak.
Sayfa 32
Psikoloji
Esasında onu bilmek istemiyor değilim. Hafızam da zayıf değil. Kendi kendime itiraf etmeliyim ki o şey gerçekleşti. Ama onu düşündüğümde çok canım yanıyor. Sorun o şeyi hatırlayamamakta değil, hatırladığım zaman çok acımasında.
Sayfa 31
Psikanaliz
Cin yakalama seansı
Bu cin göze görünmeden önce, ilkin ateşle yoklardı. Ar­kasından bir titreme bir ter. Sonra da "Güp!" diye gelir in­sanın göğsüne çökerdi. Mercimek gözlü, elsiz ayaksız, kap­ kara, yumak gibi bir şeydi. İşte o an kolunu kıpırdatabilir, Kepse'yi tutabilirsen tutarsın -kulun kölen olur, bir dediği­ni iki etmezdi-, tutamazsan kaçıp gider, bir daha da o fırsat ele geçmezdi.
1000Kitap