Hale

Bazen bir saatte kaybettiğini bir yılda karşılayamazsın.
Sayfa 34
Tatil planı hazırsa sıra okuma listenizde!
Bu yaz yanınızdan ayırmak istemeyeceğiniz kitapları sizin için bir araya getirdik. 💬 Siz olsanız bu listeden hangisiyle başlardınız?
Bir evde üç tane akıl hocası olduğu söylenir:
Köpeğin havlaması, bir hırsızın eve yaklaştığını haber verip, "Gözünü aç, bak!" anlamına gelir. Horozun ötmesi, "Kalk!"; kedinin yalanması, "Kıymetli bir misafir geliyor, onun için hemen hazırlık yap!" anlamına gelir.
Sayfa 30
...kadınlar da canları istediği zaman beylerini boşayabileceklermiş... Yaşasın Cumhuriyet!
Sayfa 94
Kara Kemal Bey, insanları bütün özellikleri ile tanımanın ne kadar zor olduğunu düşünerek bir sigara yaktı.
Sayfa 80
5/10
·151 syf.·
2022 71. kitabı
Kitapta anlatım bozukluğu barındıran çok cümle var. Bu da ister istemez can sıkıyor. Tekrar bir basım olacaksa mutlaka titiz bir editörün elinden geçmeli. Bunun dışında tatlı masallar barındıran bir kitaptı, diyebilirim. Masalların çoğu birbirine benzemekle birlikte benim en sevdiklerim Şeytanın Çırağı ve Görünmez Uşak'tı. Okuyacaklara tavsiyem: kitabın adından doğru bir beklentiye girmeyin. Masal işte... Devler, periler, büyüler, krallar, fakirler... Kitabın İçindeki 12 Masal: İyi Yürekli Üvey Anne (İzlanda) Huysuz Prenses (Danimarka) Kalpsiz Dev (İsveç) Her Şeyi Bilen Papaz (Norveç) Şeytanın Çırağı (Finlandiya) Altın Gözyaşları (İzlanda) Boşboğaz Gerda (Danimarka) Tereyağı Çalan Hırsız (Finlandiya) Üç Dalga (Norveç) Sihirli Ada (Norveç) Görünmez Uşak (İsveç) Kırmızı Gül (Danimarka)
İskandinav MasallarıDerman Bayladı · Say Yayınları · 20107 okunma