Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Hasan Gök

Enflasyon ve faiz düşük olmadığı sürece toplumun ahlakı yüksek olamaz.
Reklam
Hayat çoğu zaman kostümlerimizi giyip kuklalaştığımız bir tiyatro. Kuklayız çünkü her saatimizi toplumsal güdünün istediklerine göre planlıyoruz. Farklı şeyler üzerine düşünmek şöyle dursun yaptığımız şey üzerine bile neden diye düşünemiyoruz. Güdülenmenin getirdiği düşünememe kolaylığının hazzı hapsediyor bizleri. Tiyatrodayız çünkü kendimizi tanımadan, olmak istediğimiz bir tasavvurun içinde yaşamak istiyoruz. Herkesin belirli sıfatları kostümleştirtiği bu tiyatronun kıyafetleri yırtık ve pırtık oysa; güçlü görünmek, güzel görünmek, karizma görünmek, biliyor görünmek. Hep görünmenin telaşesi, hiçbir zaman olmanın gayreti yok.
İyi olmak kolay lakin iyi kalabilmek zor.

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
İtaat, umutsuzluğun ilacıdır.
Reklam
Okul; insan hayatının en zararlı virüsü.
Adalet, insanların varoluşlarının temelini yok ederken insanların boş durmasını gerektirmez.
John Rawls
John Rawls
Eğer “Farzdan önceki farz nedir?” diye sorulursa şöyle cevapla: Amel etmeden önce ilim. Eğer “Farzın içindeki farz nedir?” diye sorulursa şöyle cevapla: İlim ve amelde ihlas. Eğer “Amelden sonraki farz nedir?” diye sorulursa şöyle cevapla: Havf (korku) ve recâ (ümit). (Molla Alî)
Belirli bir ibadeti yapan her bir organın bir 'tahâret'i vardır; aklın tahareti de ahlâktır.
Taşköprülüzade Ahmed Efendi
Taşköprülüzade Ahmed Efendi
Kötülük varsa inkar, peki iyilik varsa kabul mü?
Dünya’da kötülük var o zaman Yaratıcı yoktur. Dünya’da iyilik var o zaman Yaratıcı vardır. Dünyadaki iyilik ve kötülük Yaratıcı hakkında bilgi verir mi? Verirse kötülüğün olmadığını ispatlamamız lazım. Yine verirse iyiliğin olmadığını ispatlamamız lazım. O zaman ya kötülük hiç yoktur yada tamamiyle vardır; aynı şekilde iyilik de sadece varolandır. Buradan çıkış formülü; kötülük=iyiliğin azlığıdır.
Reklam
Her gün "mükemmel bir gün"dür aslında. Her gün bir şekilde bitiyor ve hiçbir şey sizi endişelendirmesin çünkü yarın başka yeni bir gün. Dün olan gün geride kaldı ve bir daha asla yaşanmayacak. -Alıntı
Sessizlik ve yalnızlık ne kadar da pahalı.
Bana göre tüm ilişkilerde insanlar, aynı şeyleri konuştuğunu sanarken bambaşka şeyler söylüyor. Aslında, tercüme edilmeyen fikirlerimiz ve duygularımızla hepimiz yapayalnızız.
Ingeborg Bachmann
Ingeborg Bachmann
Yanlışlar doğrunun parçalarıdır. Yanlış, doğrunun eksiğidir. Doğru vardır yanlış yok.
Aynı dönemlerde yine savaşta Bediüzzaman
İşaratü'l-İ'caz
İşaratü'l-İ'caz
‘ı yazar dilsel bir analizle
Hasan Gök

Hasan Gök

@Hasangk
·
01 Nisan 21:37
Wittgenstein, Birinci Dünya Savaşı sırasında cephede yazdığı ve 1921'de yayınladığı Tractatus Logico-Philosophicus eserinde felsefenin öncelikli olarak dilin yapısını anlama ve açıklama faaliyeti olduğunu savundu.
606 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.