Zaman ne kadar geçerse geçsin bazı konular hiçbir şeyi değiştirmez.Elinden malını,mülkünü,varını yoğunu alsalar,bundan ölmezsin. Ama senin onurunu kırar,ruhunu öldürürlerse,işte buna çare yoktur.
İnsan yalnız Allah’a sırt çevirmez,yalnız O’na küsemez. Allah ölüm verirse, bu, hayatının sona ermesi demektir. Çünkü insan doğar ve vakti gelince ölür.Bunun dışında bu dünyada olan her şeyin hesabı sorulur.
Elime aldığımda isminden dolayı yaşamın güzelliğini öven,daha neşeli bir kitap hayal ederek başladım. Tam tersi sizi ölümle sık sık burun buruna getiren kayıplarla içinizi burkan bir kitap. Kitap beni çok sarstı yaşamın kıymetini ölümlerle,kayıplarla anlatmaya çalışmış. Acının,çalışmanın,açlığın,hastalığın kısacası hayatın her yönünü bu kadar güzel yansıtan bir kitapla karşılaşmak her zaman kolay değil. Mutlaka okunmalı!