Bir tek ülke istiyorum adı Dünya Bir tek ırk istiyorum adı İnsan Bir tek kaynak istiyorum adı Sevgi... Nazım Hikmet Ran
İnstagram : instagram.com/nahif.okur?utm_...
Kutsal incir ağacının altında ellerine bulaşan zifiri yıkamakla çıkaramayan işçiler, parmaklarını birbirine sürterek kurtulmaya çalışıyorlardı yemek öncesi zifirden.
Son Hasat
Yazarın ilk okuduğum kitabı,kitap Heredot anlatımıyla,homeros,hesiodos ve mitoloji anlatımlarıyla ilk sayfalarda geçmişe yolculuk yaptırıp,insanı öyle bir beklenti İçerisine sokuyor ki,işte
Ateşten Gömlek
"- ...İngilizler aflarını isteyenlere versinler mösyö, affı zalimler değil,mazlumlar verir.
Çanakkale'de dövüşürken ne asi, ne esirdik. Namuslu bir millet gibi dövüştük, öldük, öldürdük. Ne zamandan beri ve hangi milletle harp edilir de mağlûp olduğu zaman ona katil denilir?
- İngiliz kanıyla Türk kanı bir mi, Madam?
- Mikroskop altında İngiliz kanını görmedim. Rengi bizimki kadar kırmızı mı yoksa mavi mi, bilmiyorum. Fakat Türk kanı ateş gibi sıcak ve kırmızıdır."