Jîr

Jîr
to be or not to be.
King boks
.
İstanbul
Bitlis, 23 Nisan 1997
36 kütüphaneci puanı
768 okur puanı
Aralık 2017 tarihinde katıldı
Adnancorak
Açlığın Kitabını Yazdınız
Puan vermedi
Yönettiğin ülkede insanlar açlıktan işsizlikten intihar ederken nice hayaller yıkılırken ocaklar sönerken gençeler yarına kaygılı bakarken şiir gibi yaşıyorum demek düpedüz vicdansızlık vurdumduymazlıktır.
Daha Adil Bir Dünya MümkünRecep Tayyip Erdoğan · Turkuvaz Kitap · 20211,299 okunma
8/10
·102 syf.··
Beğendi
·
2018 26. kitabı
·
3 günde okudu
·
Okunma: 10 Temmuz 2018 23:21
Okuduğunuz kitabı bırakıp buna başlamanızı salık verecek kadar cüretkar bir giriş yapmak geçti içimden. Lezzeti kitap bulmak zordur ve bu kitap da besin oranı tavan yapmış bir böcek kadar iyidir. Özellikle kadınların okuması gerekir. Ya da gerekmez ama ben öyle olmasını temenni ediyorum bir yanda anne ile oğlu arasındaki derin bağ diğer yanda kadının kadınlık ve annelik içgüdülerinin derin uçurumlarında yürüdüğümü itiraf etmeliyim bütün bunlar olurken toplumsal baskı hat safhada. Kısa bir roman. 102 sayfalık bu da onu özlü bir eser yapıyor hasan'ın hortlamış babasına dair betimlemesi o kadar başarılı ki hala hatırlayıp gülüyorum arka kapaktaki açıklama ile paylaşımımızın nihai amacına ulaşacağı kanatindeyim . Hasan aile onuru uğruna akrabaları ve köylülerin baskısıyla annesini öldürmek zorunda kalır dokuz yaşında işlediği bu cinayeti hicbir zaman aklı almayacak kabullenmeyecek ve anlamlandıramayacaktır toplumsal cinayetin bir çocuğu katil olmaya sürüklemesinin romanı yılanı öldürseler kurban kavramına odaklanır.
Yılanı ÖldürselerYaşar Kemal · Yapı Kredi Yayınları · 202028bin okunma
2/10
·199 syf.··
2020 2. kitabı
Bu kadar nasıl satmış diyerek alıp da okuduğum bir kitaptı. Ve bence bomboş hiçbir edebi değeri olmayan güzel diyebileceğimiz bazı sözleri üstatlardan araklama olan sadece vakit kaybı olarak gördüğüm bir eser.
Elif Gibi SevmekHikmet Anıl Öztekin · Destek Yayınları · 202015,2bin okunma
Puan vermedi·138 syf.··
2019 9. kitabı
·
5 günde okudu
·
Okunma: 08 Mayıs 2019 03:53
Bizim ona hediye vermemiz gerekirken o bize hediye vermeye devam ediyor. Şu ana kadar hayatlarının on yedi yılınıhapishane, mahkeme kapılarında çocuklarının peşindegeçiren iki koca yürekli emekçiye: Anama ve Babama minnetle.. Türkiye’de görülmeyen, daha doğrusu görmekten korktuğumuz gerçeklerle yüzleştiriyor bu kitap bizi. Eğer bazı yazarların siyasi kişiliklerini ele alırsanız yazılan bir çok şeyden mahrum kalırsınız. İnsan Demirtaş’ın içinde bulunduğu bu durumda nasıl böyle öyküler yazar, yaşama nasıl umut dolu bakabilir diye hayretler içerisinde de kalıyor. Benim en sevdiğim, hiç unutamayacağım öyküleri ise: -Gün olur devran döner, -Ardiye, -Kapkaç, -Dedemin krallığı, -Yeni hayat, -İnsan kalabilmek. Özgürlüğe kavuşacağın zamanın en kısa sürede gelmesini diliyorum Selo başkan. _  Tuhaf bir biçimde,yıllardır olmasını dilediği huzur, karlı bir kış gecesinde,bir dağ köyünde, küçük bir odada karşısına çıkmıştı. _ Kumral saçları omuzlarına dökülürdü. kahverengi gözleri güneşin altında açık kahveye dönüşür, gözlerinizin içine baktığında hiç abartmıyorum, sütlü kahve kokusu alırdınız. Dudağının solunda gamzesi çıkardı gülerken. gamze hiç kaybolmazdı sanki, çünkü hep bir gülümseme vardı sevtap’ın yüzünde.
DevranSelahattin Demirtaş · İletişim Yayınları · 20199,9bin okunma
9/10
·152 syf.··
Beğendi
·
2018 14. kitabı
·
6 günde okudu
·
Okunma: 22 Mart 2018 20:28
Bu kitabı okumayan cidden ama cidden çok şey kaybeder. Klişe bir lafmış gibi gelebilir ama ancak bu kitabı okuyanlar bana hak verecektir. Ders niteliğinde bir kitaptır.
Hayvan ÇiftliğiGeorge Orwell · Can Yayınları · 2024295,8bin okunma