Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

K.

261 syf.
9/10 puan verdi
·
1 saatte okudu
Deniz kabuğu, ''demokrasiyi'' sembolize etmektedir. Elinde tutanın söz hakkına sahip olmasından bu sonucu çıkarmak mümkündür. Ateş, ''insanlık tarihi için önemli bir buluş'' olmanın yanında, ilk çağlardan beri de insanoğlunun en temel gereksinimlerinden biridir. Burada ise karşımıza iki hususta çıkmaktadır. Birincisi; “hayatta kalmak” , ikinci olarak “özgürlük” kavramıdır. Sineklerin Tanrısı, ''gerçekliği'' sembolize etmektedir. Yüzlerin boyanması, ''ilkelliği'' , yani medeniyetin kaybedilmesini sembolize eder. Canavar, ''kötülüğü'' sembol eder. Çocuklarda okyanustan gelen bir canavar olduğu görüşü hakimdir. Buradaki okyanussa, ''çocukların bilinçaltını'' sembol etmektedir.
Sineklerin Tanrısı
Sineklerin TanrısıWilliam Golding · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202080,4bin okunma
Reklam
90 syf.
9/10 puan verdi
·
25 saatte okudu
Sefil yasalar ve sefil insanlar!!!
Hikayenin geçtiği Bicetre Hapishanesi’nin koşulları ve oradaki mahkumlara yapılan muameleler tamamen insanlık dışıdır. Eserin geçtiği yeri ana hatlarıyla birlikte düşününce Victor Hugo’nun Bicetre Hapishanesi’ni seçmesi tesadüf gibi gözükmüyor çünkü burası eskiden Bicetre Hastanesi olarak kayıtlara geçiyor. Buraya gelen mahkumlar gördükleri insan dışı muameleyle birlikte zamanla akli dengelerini, beden ve zihin kontrollerini kaybediyorlar. Gardiyanların suçluları bir insandan ziyade eşya gibi görmeleri ve onlar için oluşturdukları yeni, ayrımcı söylemleri mahkumların kendi bireyselliklerini kaybetmelerine ve yaşamla tüm bağlarını koparmalarına neden oluyor.
Bir İdam Mahkûmunun Son Günü
Bir İdam Mahkûmunun Son GünüVictor Hugo · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 2023120,6bin okunma
572 syf.
8/10 puan verdi
·
3 günde okudu
Bir Trajedinin Romanı: Notre Dame de Paris ve Quasimodo
Victor Hugo bu kitabı ''KADER'' sözcüğü adına kaleme aldı. Yazmasındaki tetikleyici neden Victor Hugo Notre Dame’ı ziyaret ettiği ve her yanını dolaştığı bir sırada kulelerden birinin karanlık bir köşesinde duvara elle kazınmış ‘Kader’ sözcüğünü fark etmesi olduğunu söylüyordu. Yazmasında ki bir diğer sebep ise katedralin bakımsızlığı sebebiyle şehir plancıları tarafından katedrali yıktırma planlarına karşılık halkın ilgisini çekmek amacıyla yazılmış ve başarılı olunmuştur. Katedralin kurtarılması için başlatılan kampanya sonucunda katedralin yenilenmesine karar verilmiştir.
Notre Dame'ın Kamburu
Notre Dame'ın KamburuVictor Hugo · İş Bankası Kültür Yayınları · 202132,8bin okunma