Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Mutlu AKSU

Mutlu AKSU
@Mtluaksu
53 okur puanı
Haziran 2017 tarihinde katıldı
297 syf.
·
Puan vermedi
Çağımızın büyük ozanı Nazım Hikmet'e "Sen kendi sesinle kül olursun ey!/ Kerem/ gibi / yana/ yana.../' Deeeert/ çok / hemdert / yok'/ Yürek-/ -lerin/ kulak-/ -ları/ sağır.../ Hava kurşun gibi ağır/ Ben diyorum ki ona:/ Kül olayım/ Kerem gibi/ yana/ yana.../ Ben yanmasam/ sen yanmasan/ biz yanmasak/ nasıl/ çıkar / karan-/ -lıklar/ aydın-/ -lığa..."dedirtir. Kerem'in içinde yanan, Kerem ile Aslı'nın sevgisinin esinlettiği halk sevdasıdır, sonsuz sevgilerin yarattığı sanatsal inançtır(Adnan Binyazar). Keyifle okuyacağınız bir halk hikayesi. Kerem'in Aslıya olan aşkı ve bu uğurda yaptıkları oldukça etkileyici okuyun, okutturun efenim.
Kerem ile Aslı
Kerem ile AslıAnonim · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 20192,342 okunma
Reklam
192 syf.
·
Puan vermedi
Öncelikle eserin bir baş yapıt niteliğinde olduğunu söylemek yanlış olmaz. Eseri okumaya başladığınızda anlatım tarzı biraz sizi zorlayabilir (beni zorladı).Fakat ilk on sayfa sonrasında bu duruma alışıyorsunuz.Dili ve üslubu oldukça yalın bir roman.Bunun yanı sıra kitabın arka kapağında da söylendiği gibi zor bir karakter, zor bir yaşam anlatılmaktadır. Yusuf Atılgan, karakterine bir isim bile vermez. Ona "C." der kısaca. Roman boyunca "C."nin her şeye karşı çıktığını, diğer insanlardan farklı bir düşünce yapısına sahip olduğunu görmekteyiz. Ya da kendini diğerlerinden farklı kılmaya çalışmaktadır da diyebiliriz. Hanginiz yolda yürürken kendi kendine konuşmadı? Yolda birini görürsünüz ya size göre ters bir davranışını vardır ya da o kişide kendinizden bir şeyler bulursunuz. İşte "C."nin iç konuşmalarını bu duruma benzettim yani kendimden bir şey buldum. Ve inanıyorum ki sizde kendinizden bir şeyler bulacaksınız bu romanda. İncelememi kitaptan bir alıntı ile sonlandırmak istiyorum efenim. "Sustu. Konuşmak gereksizdi. Bundan sonra kimseye ondan söz etmeyecekti. Biliyordu; anlamazlardı."
Aylak Adam
Aylak AdamYusuf Atılgan · Can Yayınları · 201960,1bin okunma
164 syf.
·
Puan vermedi
Öncelikle Sabahattin Ali'nin sanat anlayışı hakkında kısaca şunları söyleyebiliriz: Hikayelerinde çoğunlukla acı çeken sıradan insanları anlatmaktadır. (Köylüler,işçiler,memurlar,aydınlar,yöneticiler vs onun hikayelerinde karşımıza çıkar.) Sabahattin Ali romantik bir adamdır bu nedenle işlediği konulardan bir tanesi aşktır. Hikaye ve romanlarında halkın dilini kullanır. Sade bir Türkçe ile yazar bu nedenle cümlelerin anlaşılması oldukça kolaydır. Eserlerinde çoğu zaman kendi hayatından kişilere yer verir. Ekonomiyi, gelenek ve görenekleri aşkın önündeki engeller olarak görür. Spoiler içerir Eserlerinde işlediği temalardan biri düşmüş kadınlardır.Bu kadınlara üzüldüğünü, acıdığını dile getirir ve eserlerinde aşklar genellikle mutsuz son ile biter. Kürk Mantolu Madonna; Sabahattin Ali'nin diğer yapıtları gibi oldukça hoşuma giden bir eser oldu. Kahramanın, yaşadığı bir aşk yüzünden içine kapanması daha doğrusu hayata, insanlara küsmesi anlatılmakta.Dışarıdan bakınca sakin görünen fakat içinde fırtınalar kopan Raif'in çok kısa bir süre de olsa Maria'nın yaşattığı duyguları kimsede bulamayışı hatta bu duyguları başkasında aramayışı oldukça etkili. Bu devirde böyle sevebilen , sadık bir aşık ile karşılaşmak pek zor gibi görünüyor. Ayrıca kitap bize insanları dış görünüşüyle yargılamamamız gerektiğini anlatmaktadır. Uzun lafın kısası oldukça etkileyici, zevkle okuyabileceğiniz bir kitap . Okuyacaklarınız arasına almanızı tavsiye ederim efenim.
Kürk Mantolu Madonna
Kürk Mantolu MadonnaSabahattin Ali · Yapı Kredi Yayınları · 2021316,2bin okunma