Muhammed Mudar ÇAVUŞ

Muhammed Mudar ÇAVUŞ
@Mudar2781
Arapça ve Türkçe lisanından: Türk İslam ve Garp; tarihi, kültürü ve medeniyet. Okumaları M. Mudar Çavuş
Ruhî-i Bağdadî diyor ki; “Sanma ey hâce ki senden zer ü sîm isterler, Yevme lâ yenfeu’da kalb-i selîm isterler..." “Ey hoca; sanma ki senden altın ve gümüş isterler, Hiçbir şeyin fayda vermeyeceği günde, tertemiz ve sapasağlam bir kalp isterler.”
Şiir
“Kötü bir anıyı unutmanın en iyi yolu güzel bir tanesiyle değişmektir.”
Bir milletin ıslahı, kötülerin imhasıyla değil; yeni neslin eğitim ve tebiyesiyle mümkündür.
Edebiyat
"Makro düşünüp oynarsan istemediğin bir noktaya evrilirsin. Tersini yaparsan da oyunu kaybedersin. Her seçenekte oyun içinde kural koyan değilsen kaybedersin."
Edebiyat
Şuan Bir bataklık içinden, bir yeisin beni kuşakladığı ve bir hüzünün beni ele aldığı ortamdan, dünya âlemine seslenmek istiyorum. Herşey geçecek iyi olacağıma inanyor ve bütün bu geçtiğim sıkıntıları yarın çocuklarıma anlatacağıma düşünüyorum mevlananın dediği gibi Bir gün gelir, Açmaz dediğin çiçekler açar. Gitmez dediğin dertler gider. Bitmez dediğin zaman geçer. Hayat öyle bir sır ki; Önce Şükür, Sonra Sabır, Sonra da inanmak gerek.
Edebiyat
Gelecek tasavvuru
Milli ahlâkın tezgâhlarında dokunan kültür atlasımızı medeniyet burçlarına asabilmek için bir hakîkate bağlı kalmamız gerekiyor. Türklük kavramı bu hakîkat müjdesinin bizâtihi kendisidir. Yeniden İslâm medeniyetini kurgulamanın taşıyıcı sütunlarından biri muhakkak ki Türklük şuurudur. HM Alper Duran
Edebiyat