Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Mustafayeva Nübar

Mustafayeva Nübar
@Mustafayevann
﷽ ℓฉ iℓฉhฉ iℓℓฉ Аℓℓฉh﷽  Muhammedur Resulullah . Mən cinləri və insanları yalnız Mənə ibadət etmək üçün yaratdım. əz-Zəriyat, 56
İnsan, Allah rızâsı için yaptığı her işten sevap kazanır. Hanımıyla birlikte yemek yerken, onu memnun etmek için ağzına bir şey vermek, görünüşte şakadan ve eğlenceden başka bir şey değildir. Ama insanın ben onunla mutlu olmak, güzel geçinmek istiyorum, düşüncesiyle eşine verdiği her lokmayı, Allah Teâlâ bir tür iyilik sayıyor ve onu sevap olarak değerlendiriyor.
Reklam
İnsan zayıf bir mahlûktur. Kendisinin veya aile fertlerinden birinin başına gelecek olan bir sıkıntıya dayanamaz. Bazı sıkıntılar, maddî imkânın yerinde olması hâlinde daha kolay atlatılabilir. Ama bundan mahrûm olanların acısı ve üzüntüsü kat kat artar. Onun için de dertleri ve sıkıntıları veren ve onları gideren Kâinâtın Rabbi’ne yönelmeli ve O’ndan yardım istemelidir.
Hadislerden Öğrendiklerimiz 1. İnsan duâ etmeyi bilmezse, iyi şey yaptığını sanarak kendine bedduâ edebilir. 2. Allah Teâlâ’dan faydalı şeyler istemek için, Peygamber Efendimiz’in yaptığı duâları öğrenip onlarla duâ etmelidir. 3. “Allâhümme âtina” duâsını hem namazda tahiyyâtta, selâm vermeden önce, hem de yapılan her duâda okumalıdır. 4. Hastaları ziyâret etmeli ve onlara duâ etmelidir.

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Fahr-i Âlem Efendimiz, Allah Teâlâ’dan sabır istemenin yanlış olduğunu söylemiştir. Çünkü sabır istemek, “Bana dert ver, hastalık ver, sonra da onlara sabrettir”, demektir. Hastalıklara sabretmek zor şeydir. Onun yerine Allah’tan âfiyet istemelidir.
Âişe radıyallahu anhâ şöyle dedi: Resûlullah sallallahu aleyhi ve selleme: “Hangi ibâdet daha faziletlidir?” diye sordular. O da: “İnsanın kendine yaptığı duâ.” buyurdu.
Reklam
Nu’mân ibni Beşîr radıyallahu anhdan rivâyet edildiğine göre, Nebiyy-i Ekrem sallallahu aleyhi ve sellem: “Duâ, ibâdetin ta kendisidir.” buyurdu; ardından da: “Bana duâ edin, duânızı kabul edeyim.” âyet-i kerîmesini okudu
“Allah katında duâdan daha değerli bir şey yoktur.” Ebû Hüreyre radıyallahu anhdan rivâyet edildiğine göre, Nebiyy-i Ekrem sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu: “İbâdetlerin en üstünü duâdır.”
1. Duâm kabul edilecek mi diye endişe etmemeli ve duânın kabulü konusunda aceleci olmamalıdır. 2. Duâm kabul edilmiyor, diye de duâ etmeyi bırakmamalıdır. 3. Bazı isteklerimizin dünyada verilmesi bizim lehimize değilse, Allah o isteğin karşılığını âhirette verecektir. 4. Allah Teâlâ kulunun istediği bir şeyi ona vermeyi uygun görmüyorsa, o isteğinin yerine, onun üzerinden bir kötülüğü kaldıracak demektir. Bunu böyle bilmelidir. 5. En önemlisi de duâ samimiyetle yapılmalı, duâda Allah’ın râzı olmayacağı bir şey istenmemelidir.
Resûli Ekrem sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu: “Duâ eden bir Müslüman, günah olan veya akrabalık bağını zedeleyen bir şeyi istemedikçe, Allah ona şu üç şeyden birini verir: Ya duâsını hemen kabul eder. Veya istediği şeyin karşılığını ona âhirette vermek üzere duâsını saklar. Yahut da ondan, istediği şeye denk bir kötülüğü giderir.”
Reklam
%19 (148/742)
El-Edebü'l Müfred Cilt 2
El-Edebü'l Müfred Cilt 2İmam Buhari
9.8/10 · 337 okunma
112 syf.
·
Puan vermedi
·
3 günde okudu
Kalpten Dünya Sevgisini Atmak
Kalpten Dünya Sevgisini AtmakAbdülkadir Geylani
9.9/10 · 56 okunma
Allah’ım, senden her kararım için hayır, her karanlık için aydınlık ve her zorluk için kolaylık istiyorum. Allah’ım cennetinin güzellikleri kadar, hayatımın geri kalanında bana güzellikleri göster ve bütün dileklerimi gerçekleştir. Allah’ım sabırdan sonra beni ödüllendir. Hüzünden sonra beni mutlu et. Allah’ım kalplerimizi yatıştıracak, dertlerimizi geçirecek ve zorluklarımızı kolaylaştıracak bir rıza ver. آمين 🍃
424 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.