Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Oğuzhan Âsım Güneş

Sabitlenmiş gönderi
Hicretsizlik
hazret-i ömer olsa ağzımı yüzümü dağıtırdı iftar sonrası çay ve sigaralardan hazret-i ali kale bile almazdı şu bitirme tezini bir evsizle çorba içecek kadar cesur olmadığım duyulsa ensar kız vermezdi medineli çocuklar tebessümler fırlatırdı nefsim kanayana dek tenimi ilk gazvede bırakıp kurtulmak belki bakışlarıma mescidin kumları bile fazla bir
Reklam
Ne yazacağımı bilemiyorum. Güzel olan şeyler insanı söze ve eyleme sevk ederken hakikat, sözden ve eylemden alıkoyar insanı. Biz buna hayret diyoruz. Nutku tutulmak ve lal kesilmek. Gözlerim namlu değil, gözlerim nemli.
Penthos

Penthos

@merdumhar
·
06 Mayıs 12:58
benim gibi birkaç kişi daha var ki ilgilendikleri alana dair üretimlerini yayma kaygısı gütmeden yıllar geçirdiler. iyi ürünlerini alıcısına ulaştıramadılar. idealist tavırların kurbanı oldular. efendim, dediler ki, söyleyecek şarkısı olanlar dinleyici aramazmış. bunu diyenler bağlantılarını vakitlice halletmişlerdi. biz de 2024 senesinde daha twitter kullanmayı bile beceremeyen, gergin, asabi, mızmız tipler olduk. haddini bilmenin sınırlarını fazlasıyla aştık ve hadsizliğe dönüştürdük. sanal özgüvensizliğimizi, asalet, vakar gibi zorlama kabullerle çarpıttık. bütün bu akış, marx'ın buyurduğu üzere şekilleniyormuş fark eden yokmuş.
Mark Twain’ın çok beğendiğim bir sözü var; “Okul hayatımın eğitimimin önüne geçmesine izin vermedim.” Başarı ferdîdir. Okulda başarılı olan, yüksek dereceyle mezun olan birçok arkadaşım şu an “super office man.” Bir iddiası, teklifi ve insanlık ideali yok hiçbirinin. Müfredatın alıklaştırma terbiyesinden yüksek ortalama ile mezun olanlar katarında dehleniyor her biri. Tasdikname’nin diplomadan daha hayırlı olduğu bir ülkemiz var. Okuldan atılanlar, hayata tutunmayı en erken kavrayanlardır bu memlekette. Diplomaya tutunanlar ise sosyal anksiyete, depresyon, kişilik bozukluğu, kimlik kargaşası, toplum nezlesi gibi palyatif ıkınmalarla hayata asılı kalma uğraşı veriyor. Başarı hikayesi yazanların kahir ekseriyeti sınavdan tam puan alanlar değil geçer notla mezun olanlardır. Okulu asmamış, herhangi bir kavgaya karışmamış, disiplin suçu işlememiş hiçbir öğrencinin hayata dair söyleyebileceği kayda değer bir iddiası olduğunu düşünmüyorum. Belki de şairim ve mübalağayı seviyorum.
Muhammed Ali

Muhammed Ali

@MuhammedAli94
·
30 Nisan 14:50
MEB yeni müfredatta metin türleri içine; hiper metin infografik grafik simge vlog fragman dijital öykü türlerini ekliyormuş. Sınanmamış, gelişmemiş, içeriksiz-derinliksiz metin bile denmeyecek çiziktirmelerin müfredata girmesi ne kadar abes. Gençleri yüksek bir seviyeye çekmek gerekirken Milli Eğitim en banal, en bayağı seviyeye çekiyor koskoca maarifi. Çocuklara, gençlere kaliteli, derinlikli, hayata ve dünyaya bakışını geliştirecek metinleri sunmak varken zaten her gün iç içe oldukları ucube tarzları müfredata yerleştirmek “ihtiyar kompleksi”nden başka ne olabilir ki? Yıllarca halk goygoyu, popülizm millet hayatını mahvetti; şimdi de “gençleri anlama” popülizmi için en yıkıcı anlayış geliyor. Müfredat demek zihniyet, kültür savaşı, paradigma, varoluş, kendilik demektir. Kemalizm ve modernleşmeci Batıcılıkla hesaplaşmayı geçtik; küresel kültüre bütünüyle teslim oluyoruz anlaşılan! Ercan Ýıldırım

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Biz bu muhiti kimlerle paylaşıyoruz Allah aşkına
10,9bin öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.