Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Cebir

Sabitlenmiş gönderi
Bütün insanlar doğal olarak bilmek isterler.
Reklam
Felsefenin gerçek görevi, dünyayı değiştirmek değil, anlamaktır.
Sayfa 10
Bir dilin kelimelerini, dilbilgisini ve söz dizimi kurallarını bildiğinizde, daha önce hiç görmemiş olsanız bile bu dildeki bir önermeyi anlayabilirsiniz.

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
"Mantıksız" bir dünyanın neye benzediğini söyleyemeyiz.
Aşk ve Bereket Tanrıçası İnana ile Çoban Tanrısı Dumuzi'nin evliliğinin, evliliğin kutsallığını, yeni bir yılın başlangıcını, ülkede bolluk ve bereketi temsil ettiği görülmektedir.
Reklam
İnsan, zalim yıkıcı, talan edici bir canlı değil, doğada kendini kontrol altında tutması gereken bir yaratıktır, çünkü aslında doğanın eli ayağıdır, tüm canlılara yardım edebilen.
Mitoloji, gerçekle hayalin mantık kurgusuyla birleşmesinin kusursuz öykülerinden oluşmaktadır.
Cebir
Bir kitabı okumaya başladı
Yunan Mitolojisi
Yunan MitolojisiSema Sandalcı
7.7/10 · 84 okunma
Felsefedeki bir entelektüel hareket bir sorunlar damarını açtığı zaman verimli olur.
Sayfa 830
Yıldızlardan izleyici konumunda olanlara kadar hepimiz, aynı güçler alanının parçasıyız. Bizi birbirimize bağlayan ağ, fikirlerimizi ve enerjilerimizi şekillendirir ve dağıtır... Hepimiz aynı malzemeyle yoğruluruz ve birbirimizi olduğumuz şey haline getiririz.
Sayfa 111
Reklam
Quine'ın felsefedeki amacı, bilim özellikle de fiziksel bilim bakış açısıyla dünyayı natüralist olarak açıklayabilmek için bir çerçeve hazırlamaktır. Bunu yapmak için hem ampirist hem de davranışsal olan dil bir analiz yapılmasını önermiştir.
Sayfa 76
Gerçekliğin nesnel bilgisi, Kant’a göre sentetik a priori biçimde olmalıdır.
101 syf.
·
Puan vermedi
·
13 günde okudu
Rüyalar ve Yorumları
Rüyalar ve YorumlarıSigmund Freud
8.4/10 · 1.446 okunma
Rüya, bastırılmış bir arzuyu gerçekleşmiş olarak gösterdiğine göre, bastırılmış bir arzunun bir çeşit ruhsal boşalmasıdır.
190 syf.
·
Puan vermedi
·
15 günde okudu
Dilimin sınırları dünyamın sınırlarıdır.
Wittgenstein'ın bu eseri birinci dönem felsefesi olarak değerlendirilir. Bu eserinde dili incelediğini ve eleştirisini yaptığını görürüz. Eserde genel anlayış, düşünmeye bir sınır çizmek, ya da daha çok – düşünmeye değil de, düşüncelerin dile getirilişine. Ona göre bu sınır, yalnızca dilin içinde çizilebilecektir ve sınırın ötesinde kalan da düpedüz saçma olacaktır. Bu nedenle, düşüncelerin dile getirilişi olan dilin sınırlarının incelenmesi gerekir... Eserin genel itibarla anlatmaya çalıştığı dilin incelenmesidir. Bu eseri okumaya başlamadan önce naçizane tavsiyem daha iyi anlaşılması adına Russell'ın mantıksal atomculuğunu ve Wittgenstein'ın genel felsefesini okumanızdır. Keyifli okumalar.
Tractatus Logico-Philosophicus
Tractatus Logico-PhilosophicusLudwig Wittgenstein · Metis Yayınları · 2011493 okunma
5,7bin öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.