Nur Çelik

Nur Çelik
@Nur_4044
İnsanın yazgısı dağ yolu gibidir. Bir iner, bir çıkar sonunda da uçurumla bitiverir. Zorluklara bir kişinin gücü yetmez, ama elbirliğiyle aşılmıycak engel yoktur. Güçlüklerle dolu yaşamın gizi budur
Sayfa 72·Kitabı okudu
📚🔔 Tatil zili çaldı! Bir yıl boyunca verilen emeklerin ardından şimdi dinlenme, keşfetme ve yeni maceralara atılma zamanı. 🌞 Bu yaz bol kahkahalı, bol anılı ve elbette bol kitaplı geçsin. Tüm öğrencilere keyifli tatiller diliyoruz! 💙📖
Demirin, gelişmesine engel olan kayadan kurtulmaya karşı önyargısı.
Dünyanın nasıl kurulduğu sorunuyla ilgilenmemesinin sebebi, dünyada daha iyi nasıl yaşanılabileceği sorununun bir an aklından ona da kalmıştı, ruhunun derinliklerinde taşıyordu onunla uğraşan insanların hepsinde ortak olan o kesin inanç, atalarından ona da kalmıştı, ruhunun derinliklerinde taşıyordu onu; Dünyada canlılardan, bitkilerden hiç birinin yok olmadığına devamlı olarak bir biçimden başka biçime girdiklerine inanıyordu. Gübre, buğday, buğday tavuk oluyordu; larva kurbağaya, tırtıl kelebeğe, fidan ağaca dönüşüyordu. Öyleyse insan da yok olmayacak, biçim değiştirecekti yalnızca. Buna inanıyor, bu yüzden ölümden hiç mi hiç korkmuyor, ölümün getireceği ıstırapları önemsemiyor, ama bu konuda konuşmayı da sevmiyor, beceremiyordu.
Sayfa 498
Cezaevleri güvenliğimizi sağlayamaz, oradakiler ömürlerinin sonuna kadar yatmıyorlar çünkü içerde. Tam tersine, bu gibi kuruluşlarda insanları bozulmuşluğun, ahlâksızlığın son kertesine getiriyorlar zorla, yani tehlikeyi büyütüyorlar.
Köleliğin yasalarda öngörüldüğü, savunulduğu bir ülkede dürüst insanlara en yakışan yer cezaevidir.